Συνέντευξη-Κ.Κερπινιώτης: "Δεν μου το επέτρεπε η συνείδηση μου-Δεν θα στηρίξω τον Ν.Σταυρογιάννη στις επόμενες εκλογές"! (ηχητικό) | Lamianow: Ειδήσεις, Νέα και Επικαιρότητα από τη Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο
Connect with us

Featured

Συνέντευξη-Κ.Κερπινιώτης: “Δεν μου το επέτρεπε η συνείδηση μου-Δεν θα στηρίξω τον Ν.Σταυρογιάννη στις επόμενες εκλογές”! (ηχητικό)

Published

on

Στο Δελτίο Ειδήσεων του Radio NET 101.9 με τους Λίλιαν Χαχοπούλου και Πάνο Κατσώνη μίλησε ο Κωνσταντίνος Κερπινιώτης. Ο ανέξαρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, μετά την αποχώρηση του από τον συνδυασμό “Πρόταση Ευθύνης” του Νίκου Σταυρογιάννη μίλησε για τα μεγάλα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και κυρίως το ζήτημα των σκουπιδιών που τον ανάγκασε να ανεξαρτητοποιηθεί διότι δεν του επέτρεψε η συνείδηση του να ψηφίσει κάτι τέτοιο όπως τονίζει.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι εικόνες με τα ΜΑΤ στο Δημοτικό Συμβούλιο μας πήγανε αρκετά χρόνια πίσω ενώ είναι ξεκάθαρος πως δεν θα ξαναστηρίξει το Νίκο Σταυρογιάννη σε περίπτωση που του γίνει πρόταση για να κατέβει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Στην αρχική του τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα των απορριμάτων και την αξιοσημείωτη στάση του να μην ψηφίσει την μεταβίβαση των σκουπιδιών σε ιδιώτη και να τεθεί απέναντι στην δημοτική αρχή με την οποία εκλέχθηκε τόνισε: “Εμένω στην αρχική μου θέση θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει στην επέκταση της σύμβασης με τους συμβασιούχους, διότι μας έδινε αυτό το δικαίωμα ο νόμος Σκουρλέτη, το έχουν κάνει άλλωστε αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα και στην πορεία να περιμέναμε τις μόνιμες θέσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση”.

Όσον αφορά την λογική όπου πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση για την μεταβίβαση της αποκομμιδής των απορριμάτων στον ιδιώτη, από την Δημοτική Αρχή, ο κ. Κερπινιώτης τόνισε: …για μένα δεν υπάρχει λογική. Όταν έχεις ανθρώπους οι οποίοι ουσιαστικά δουλεύουν απλήρωτοι-ξέρετε άλλωστε ότι αυτοί οι άνθρωποι πληρώθηκαν 10 Αυγούστου-τόσο καιρό λέγαμε ότι είμαστε δίπλα τους ότι θα τους συμπαρασταθούμε και αποδείχτηκε ότι εμείς την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να τα δώσουμε σε εργολάβο. Ήταν ηθικό το κομμάτι για μένα διότι είχα δεσμευτεί σε αυτούς τους ανθρώπους και είχα δώσει τον λόγο μου ότι θα σταθώ δίπλα τους και ότι το Α πραγματικά δεν μπορούσα να το κάνω Β την επόμενη μέρα. Θεώρησα λοιπόν σωστό να κάνω την κίνηση που έκανα και να ανεξαρτητοποιηθώ από τον συνδυασμό. Φυσικά με στεναχωρεί το γεγονός αυτό διότι έχω μια μακροχρόνια φιλία με τον δήμαρχο και σέβομαι και τους συνοδοιπόρους μου ωστόσο ήταν αυτό το κομμάτι που εμένα προσωπικά δεν μου επέτρεπε να ψηφίσω κάτι τέτοιο ήταν κόντρα στην συνείδηση μου. Λειτούργησα βάσει των όσων είχαμε δεσμευτεί σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν γίνεται τη μία να κάνω πορεία μαζί τους και να τους λέω ότι είμαι δίπλα τους, ανθρώπους που ήταν απλήρωτοι 6-7 μήνες και δεν είχαν να ταίσουν τα παιδιά τους, και την επόμενη να τους πω δεν είμαι δίπλα τους πλέον”.

Σχετικά με την νεότερη εξέλιξη με την μεταβίβαση των απορριμάτων στον ΦΟΔΣΑ, είπε: “Αυτό το έφερε χθες ο κ. Δήμαρχος. Εμένα φυσικά ήταν αρνητική η ψήφος μου. Αυτό έγινε γιατί είχανε πρόβλημα με τις ενστάσεις που είχαν από τους άλλους συνδυασμούς και δεν το υπόγραφε η αποκεντρωμένη, ο επίτροπος. Πάνε σε αυτή την λύση τωρα. Το βασικότερο είναι ότι έχουμε βγάλει μια εικόνα έξω στους πολίτες που δεν πιστεύω ότι είναι ευχάριστη. Και μας βάζω όλους σε αυτή την θέση διότι οι πολίτες μας εξέλεξαν προκειμένου να δώσουμε λύση. Αυτή την στιγμή έχουμε διογκώσει ένα πρόβλημα, που είναι η καθαριότητα. Όντως κυκλοφορούν ποντίκια, όντως όπου περνάω δέχομαι παράπονα σε καθημερινή βάση και έχει δίκιο ο κόσμος γιατί όταν ο κόσμος πληρώνει ανταποδοτικά τέλη απαιτεί να έχει και καθαριότητα. Είδα μια ανάρτηση που κάνανε για την Οδό Φιλίας, για το Παζάρι. Έλεος τώρα. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε ανάρτηση για μια οδό που καθαρίσαμε. Πρέπει να είμαστε παρών στην καθημερινότητα του πολίτη”.

Για τις εικόνες με τα ΜΑΤ στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε: Είμαι κάθετος σε αυτό μας πήγανε πολλά χρόνια πίσω. Η Ελλάδα έχει δώσει αγώνες για την δημοκρατία, έχει σκοτωθεί κόσμος και έχει άσχημες μνήμες από αυτό. Θεωρώ ότι δεν είναι ότι καλύτερο να ανεβαίνεις για μια συνεδρίαση του Δ.Σ και να περνάς από face control κάτω. Να έχεις δύο δοιμιρίες από ΜΑΤ και να ανεβαίνεις πάνω με ένα τεταρτο καθυστέρηση -λόγω αυτών των γεγονότων- και να βλέπεις ότι η συνεδρίαση έχει φτάσει στα μισά της”.

Για το θέμα που προέκυψε με την ΠΕΛ και την πραγματοποίηση της συναυλίας για την έναρξη του παζαριού στο δυτικό πάρκινγκ της ΠΕΛ τόνισε: Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος από την δημοτική αρχή να μην στείλει μια αίτηση. Για μένα πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να υπάρχει μια καλή συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας, ΠΕΛ. Να συμβάλλουν όλοι, επιμελητήριο, βουλευτές, όσοι μπορούν να εμπλακούν. Είναι ένα κομμάτι, ένα όραμα που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο”.

Όσον αφορά το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και αν θα του γίνει πρόταση από το Νίκο Σταυρογιάννη αν θα τον στηρίξει είπε: “Έχω στεναχωρηθεί από κάποια πράγματα και δεν ξέρω αν θα ξαναεμπλεκώ. Παρών θα δηλωσω για τον Δήμο να βοηθήσω από όποια πλευρά μπορώ να βοηθήσω. 

Πιστεύω όταν θα έρθει η ώρα θα δούμε. Τώρα για το αν θα είμαι με το Νίκο Σταυρογιάννη, πιστεύω ότι δεν θα είμαι και δεν θα είμαι γιατί κάποια πράγματα, άλλα καταπίνονται άλλα δεν καταπίνονται και νερό να βάλεις. Του εύχομαι στην θητεία που του απομένει να πάει καλά. Πραγματικά το εύχομαι γιατί είναι καλό για την πόλη και του εύχομαι ότι επιθυμεί για την ζωή του. Απλά εγώ μαζί του δεν θα είμαι. Είμαι ξεκάθαρος”!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

 

*Yπενθυμίζουμε πως ο Κωνσταντίνος Κερπινιώτης ήταν ο μοναδικός από τον συνδυασμό του Νίκου Σταυρογιάννη και την σημερινή Δημοτική Αρχή που διαφώνησε με την ανάθεση της αποκομμιδής των απορριμάτων σε εργολάβο, στην συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisementkonstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ44 λεπτά ago

Εξάρχεια: Απειλούν οι αντιεξουσιαστές – Έκαναν παρκούρ σε ταράτσες και κρέμασαν πανό

Ομάδα περίπου 50 ατόμων είχε «γενική συνέλευση» στην πλατεία Εξαρχείων – Αμέσως μετά, οι μισοί από αυτούς κινήθηκαν προς τις...

Υγεία59 λεπτά ago

Ιατρικό μυστήριο: Γιατί το αίμα αυτής της γυναίκας είναι μπλε;

Κυριολεκτικά γαλαζοαίματη έγινε μία 25χρονη κοπέλα εξαιτίας μιας εξαιρετικά σπάνια διαταραχής. Φαίνεται πως το αυτός είναι «γαλαζοαίματος» δεν είναι μόνο...

Κόσμος1 ώρα ago

Τραμπ: Δεν είναι αναγκαία η εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Κινέζο ομόλογό του – Παραδέχτηκε όμως το εξής: «Προς το...

Sports1 ώρα ago

Τζάμπολ το Σάββατο στο 2ο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σε ένα διήμερο τουρνουά τις Μακάμπι, Φενέρ και Αρμάνι Μιλάνο, για να τιμήσει τον εμβληματικό του ηγέτη....

ΡΟΗ2 ώρες ago

Μετρό: Αλλάζουν όνομα οι σταθμοί σε Ευαγγελισμό και Άγιο Δημήτριο

Μετονομάζονται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και «Αλέκος Παναγούλης» αντίστοιχα – Από τον Μάιο του 2020 σε ισχύ η χρήση των δύο...

Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Αυγ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Διαβάζονται