Πάνω από 5,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο – Υποχωρεί το επιτόκιο

lamianow
lamianow Add a Comment
1 Min Read

Με ακόμη χαμηλότερο επιτόκιο, από το αρχικό 4,875% που είχε δώσει το Bloomberg, είναι πολύ πιθανό να κλείσει η απόδοση για το πενταετές ομόλογο της Ελλάδας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το Reuters το ενδεικτικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 4,75% από 4,875% νωρίτερα, ενώ οι προσφορές για την έκδοση έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Δηλαδή θα αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.

Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι το επιτόκιο θα διαμορφωθεί κοντά στο 4,5%, ενδεχομένως και χαμηλότερα και η έκδοση θα υπερκαλυφθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Επίσης έχει θέσει ως στόχο, από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, την εισροή τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ στα «ταμεία» του Ελληνικού Δημοσίου.

Η δημόσια προσφορά έχει ως αποδέκτες τόσο τους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019, όσο και νέους επενδυτές μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

enikonomia.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *