Για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και τη διαιτησία πήρε θέση μιλώντας στο «Τρίτο Ημίχρονο» του Metropolis 95,5 ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λαμία αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, ενώ στο θέμα της διαιτησίας τόνισε ότι είναι πολύ καλύτερη φέτος, αλλά το μεγαλύτερο σοβαρό λάθος ήταν υπέρ της ΑΕΚ στο αγώνα της με την ομάδα του. Για το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος μάλιστα υπογράμμισε ότι το κείμενο που υπέγραψαν δεν τους δεσμεύει σε τίποτε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το θέμα της πιθανής αλλαγής του κανονισμού για τις αδειοδοτήσεις:

«Το δικό μας σκεπτικό είναι το εξής: Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε ισχύσει ποτέ ο υποβιβασμός για να επωφελούνται ομάδες της Φούτμπολ λιγκ. Κάθε χρόνο εμείς κυνηγούσαμε την τρίτη ή την τέταρτη θέση και στο τέλος παίρναμε ένα τίποτα. Υπήρχε η καραμέλα… βάλτε, κάντε, ράντε. Προσπαθούμε να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά γιατί από εδώ και πέρα πολλές ομάδες θα έχουν προβλήματα. Και για αυτές που θα έρθουν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Οι ομάδες πρέπει να δεσμεύονται με μεταγραφές ή με άλλους τρόπους. Αν δεν τα λύνουν τα προβλήματα, να είναι έτσι νομοθετημένο ώστε να πέφτουν. Και φέτος οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο θα πέσουν. Η Λαμία δεν έχει χρέη. Πού να ξέρω εγώ αν δε βρεθώ με χρέη χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο; Θα διαπραγματευόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για το αν το θέμα τίθεται είναι ο Παναθηναϊκός:

«Δεν το βάζω γι’ αυτό, το βάζω ξεκάθαρα όπως σας το είπα πριν. Αν ήταν σε άνθηση η οικονομία, τότε ίσως το σκεπτόμουν διαφορετικά, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα  τι να πω; Είδατε τι κάνει το κράτος στις επιχειρήσεις; Πρέπει να μπει ένα χρονικό περιθώριο. Όχι κάθε χρόνο όπως μας βολεύει, κάθε χρόνο αλλάζουμε. Να νομοθετηθεί για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια».

Για τη διακοπή και αν βοήθησε:

«Η διακοπή δε βοήθησε σε κάτι. Αυτά που συζητήσαμε με τον υπουργό έχουν κάποια βάση, αλλά δεν έχουν να κάνουν με τη διακοπή. Ζητήσαμε οι απόψεις να γράφονται σε χαρτί και να γίνουν νομοθέτημα. Να δούμε ποιοι συμφωνούμε. Αρκετά ήταν σοβαρά και είχαν τη σημασία τους. Δε φτάνουν οι σκέψεις μόνο. Για μένα η διακοπή ήταν μια αφορμή απλά για να υπογράψουμε κάτι για να ξεκινήσει τοι πρωτάθλημα, έπρεπε να υπάρξει μια αφορμή. Δεν ήταν κάτι ουσιώδες».

Για τα τελευταία γεγονότα:

«Είναι κρίμα. Χάλασε ένα τόσο ωραίο πρωτάθλημα. Με όποια προβλήματα δυστυχώς θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Είναι και στον πρωταθλητή, αλλά και στις ομάδες που προσπαθούμε για τη σωτηρία. Δεν έγινε το ματς Γιάννινα – Απόλλων κι αυτό είναι αλλοίωση. Έπρεπε να γίνει αυτός ο αγώνας. Άλλο κίνητρο είχαν τότε, άλλο είχαν τότε. Για μένα ένα ματς που κρίνει μια ομάδα που θα μείνει στην κατηγορία. Μπορεί να είναι υπέρ ή και κατά του Απόλλωνα. Δεν ήταν καλό πάντως».

Για τη φάση στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τη διαιτησία:

«Δε θέλω να ανακατευτώ ήταν μια πολύ δύσκολη φάση. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είχαμε καλύτερη διαιτησία από άλλες χρονιές; Είχαμε διαιτησία με τα λάθη της, με τα σποράκια της, αλλά δεν έμπαινε σε παιχνίδι για να καθαρίσει ένα ματς.

Για τη φάση του πέναλτι στο Λαμία-ΑΕΚ:

«Εκεί ήθελε να βοηθήσει την ΑΕΚ, ήταν σφάξιμο για μας. Ίσως ήταν η πιο δύσκολη και σοβαρή λάθος φάση που έχει καταλογιστεί. Κάποιοι διαιτητές έχουν και αδυναμίες, φταίνε αυτοί που τους ελέγχουν πρέπει να είναι αυστηρή η τιμωρία. Για το Κέρκυρα-Λαμία τι μπορείς να πεις όμως; Ο άνθρωπος ό,τι έβλεπε έδινε. Τι μπορείς να πεις για αυτόιτον διαιτητή; Κάποιοι διαιτητές δεν έχουν τη δύναμη να επιβληθούν. Πρέπει να… τα έχουν βαριά».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured