Λαμία: Στο Πειθαρχικό έξι εκπαιδευτικοί για την αποχή από την αξιολόγηση – «Άσκησαν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα»

Άννα Μπαμπέτα
Η Άννα Μπαμπέτα είναι δημοσιογράφος της LAMIA MEDIA VOICE με εμπειρία δεκαετιών. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και στον έντυπο Τύπο. Παρουσιάζει καθημερινά το...

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία, με αφορμή την παραπομπή έξι εκπαιδευτικών σε απολογία, επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Γεωργία Ζαγκανά, πρόκειται για τέσσερις εκπαιδευτικούς από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας και δύο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας.

«Δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή»

Η κ. Ζαγκανά τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί παραπέμφθηκαν επειδή δεν συμμετείχαν στην ατομική αξιολόγηση, έχοντας καταθέσει υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει το συνδικαλιστικό τους όργανο.

«Οι συνάδελφοί μας άσκησαν το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του εκπαιδευτικού κλάδου. Η τακτική αυτή αποτελεί έκφραση συλλογικής δράσης και δεν συνιστά παράβαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναμένεται η απόφαση του Πειθαρχικού

Όπως ανέφερε, οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ενώ οι δικηγόροι τους κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα.

Η απόφαση δεν ανακοινώθηκε άμεσα και αναμένεται να γνωστοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Στήριξη από ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και φορείς

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι ΕΛΜΕ από τη Στερεά Ελλάδα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενοι από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ, σύμφωνα με την κ. Ζαγκανά, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε κάθε πειθαρχική διαδικασία, υπερασπιζόμενη το δικαίωμά τους στη συμμετοχή σε απεργία-αποχή.

«Δεν θα τους αφήσουμε ακάλυπτους»

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ υπογράμμισε ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται σε ετοιμότητα, περιμένοντας την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

«Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ακάλυπτους. Θα σταθούμε δίπλα τους σε οτιδήποτε και αν συμβεί», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν κανονικά το διδακτικό τους έργο μέσα στις τάξεις.

Share This Article
Η Άννα Μπαμπέτα είναι δημοσιογράφος της LAMIA MEDIA VOICE με εμπειρία δεκαετιών. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και στον έντυπο Τύπο. Παρουσιάζει καθημερινά το ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ του LAMIA POLIS 87.7 όπου ξεδιπλώνεται όλη η τοπική επικαιρότητα με Ειδήσεις, Συνεντεύξεις και Σχόλια στον Κορυφαίο Ενημερωτικό Σταθμό της Κεντρικής Ελλάδος.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *