0

Το αδιαχώρητο -στην κυριολεξία- δημιουργήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λαμιέων με αφορμή την εκδήλωση για τον Όσιο Παϊσιο με τίτλο “στο μονοπάτι για την Παναγούδα”.

Εκατοντάδες Λαμιώτες πολίτες, Ιερωμένοι, λαϊκοί Αγιορείτες και όχι μόνο, παρακολούθησαν την εκδήλωση του σωματείου «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» και τον κεντρικό ομιλητή Αθανάσιο Ρακοβαλή (φυσικό-αγιογράφο-συγγραφέα) ο οποίος αφηγήθηκε εμπειρίες και θαύματα του Όσιου από την πολύχρονη εμπειρία δίπλα του. Επίσης μίλησε για τα σημεία των καιρών βασιζόμενος πάντα σε λεγόμενα του Αγίου.

Η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής μας ήταν εντυπωσιακή και είναι χαρακτηριστικό -όπως βλέπετε και από τις εικόνες- πως ο κόσμος όχι απλά δεν χώρεσε στις θέσεις αλλά καθόταν και όρθιος αλλά και εκτός της αίθουσας. Άπαντες  απορρόφησαν με ευλαβικότητα τα όσα ανέφερε ο κ. Ρακοβαλής για έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Άγιους τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να διατηρήσουμε την πίστη μας, τις αρχές και τις αξίες μας, μέσω της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας. 

Σημειωτέον πως η εκδήλωση ήταν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και δεν βρισκόταν υπό την “ομπρέλα” οποιουδήποτε πολιτικού συμφέροντος. Συμμετείχαν η ορχήστρα του Φθιωτικού Ωδείου Καραμπογιά καθώς και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλίχορος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο και ένα θαύμα του Όσιου που περιγράφει ο κ.Ρακοβαλής

Να σημειώσουμε πως ο σύλλογος “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” δραστηριοποιείται εδώ και δέκα χρόνια έχοντας τα γραφεία του στην Θεσσαλονίκη και πραγματοποιώντας δεκάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με μοναδικό σκοπό να διατηρηθούν οι αξίες και η ψυχή του γένους μας μέσω της εθνικής ομοψυχίας και της ενότητας. 

Συν τοις άλλοις όπως ξεκαθαρίζει μέσω της “Ταυτότητας” στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα: “Τό σωματεῖο δέν σχετίζεται μέ κανένα τρόπο μέ τήν πολιτική. Ἀπό τό καταστατικό του δέν γίνονται δεκτά ὡς μέλη πολιτικά πρόσωπα ὅσο διάστημα ἀσχολοῦνται μέ τήν πολιτική. Τηρεῖ τούς νόμους, σέβεται τό δημοκρατικό πολίτευμα καί υἱοθετεῖ ἀπόλυτα τά χρηστά ἤθη. Δέν εἶναι ἀνταγωνιστικό ἤ ὑποκατάστατο ἄλλων κρατικῶν θεσμικῶν ὀργάνων ἤ -πολύ περισσότερο- ἐκκλησιαστικῶν. Δέν ἔχει κληρικούς ὡς μέλη οὔτε ναούς.  Ἄν μιλήση ἤ γράψη γιά τήν Ὀρθοδοξία θά εἶναι μόνο γιά νά καταδείξη ὅτι ἡ Ἐκκλησία εἶναι ὁ ἀσφαλέστερος λιμένας τῆς σωτηρίας μας καί ἡ κιβωτὸς τοῦ Γένους μας”.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”.

       

               

                                           

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Πάνος Κατσώνης

Λαμία: Μαθητική πορεία την Παρασκευή για το Μακεδονικό / Διαψεύδει το συντονιστικό των μαθητών!

Previous article

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο ΤΕΙ Λαμίας με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

Λαμία : “Ανεπίτρεπτη η μη αναπλήρωση της καθαρίστριας από τον Δήμο Λαμιέων” – Διαμαρτυρία από το Δ.Σ Κομποτάδων – Μεξιατών

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων – Μεξιατών για  την  απουσία ...
TOP STORIES