Λαμία : Ιαματικά Λ. Υπάτης – Γιατί είναι κλειστά και πότε ανοίγουν – ο διαγωνισμός για την καφετέρια και οι επενδυτές! (φωτό-βίντεο)

ektos loytra ypatis

Ειδήσεις έβγαλε ο απολογισμός του Χρήστου Σταϊκούρα για τον δήμο Λαμιέων. Ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ν.Δ Φθιώτιδας ο οποίος έλαβε και την επιστολή διαμαρτυρίας των ξενοδόχων την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε έναν απολογισμό για το τι συμβαίνει με την Ιαματική Πηγή Υπάτης και τα ακίνητα τα οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ. Ο κ. Σταϊκούρας κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του έβαλε τον χρονικό ορίζοντα για την δημοπράτηση του περιουσιακού στοιχείου που έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ εξήγησε γιατί δεν άνοιξαν νωρίτερα τα Ιαματικά Λουτρά και το ότι αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθεί από την ΕΤΑΔ διαγωνισμός για το Τουριστικό περίπτερο το οποίο παραμένει κλειστό χρόνια και ανήκει επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως και τα 900 στρέμματα του συνολικού περιουσιακού στοιχείου.

loutra ypatis
Αεροφωτογραφία Λουτρά Υπάτης

Όπως σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας μεταξύ άλλων : “Η διαχείρηση ανήκει στην ΕΤΑΔ έχει την ευθύνη. Από την έρευνα αγοράς που έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ προκύπτει ικανοποιητικό ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον ιατρικό τουρισμό και με στόχο την μακροχρόνια μίσθωση. Υπάρχει μια παλιά μελέτη ΕΣΧΑΔΑ, και θα ξεκινήσει επικαιροποίηση με σκοπό να προστεθούν σε αυτό χρήσεις ιατρικού τουρισμού.

Το περιουσιακό στοιχείο 900 στρεμμάτων έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ

 

Το χρονοδιάγραμμα είναι το ακούλουθο: Ανάθεση της επικαιροποίησης μελέτης ΕΣΧΑΔΑ σε μελετητή (Μάιος -Ιούνιος 2022), ανάθεση σε σύμβουλο ακίνητης περιουσίας της παροχής υπηρεσιών, συμβούλου αξιοποίησης του ακινήτου (Ιούλιος 2022). Ολοκλήρωση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και της πρώτης φάσης αξιολόγησης ενδιαφέροντος (Φθινόπωρο 2022). Σύγκλιση και συνεδρίαση κεντρικού συμβουλίου διοίκησης για έγκριση σχέδιο ΕΣΧΑΔΑ και Σ.Μ.Π.Ε (Σχέδιο Μελέτης Πτριβαλλοντικών Επιπτώσεων). Διαβούλευση ΣΜΠΕ με γνωμοδότηση αρμόδιων φορέων (3-4 μήνες), ολοκλήρωση διαβούλευσης και εισήγηση της ΔΙΠΑ, εκ νεου συνεδρίαση του Κ.Σ.Δ για έγκριση προεδρικού διατάγματος και ΕΣΧΑΔΑ. Έναρξη διαγωνισμού πρώτο τρίμηνο 2023. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας με αυτά τα χρονοδιαγράμματα η ΕΤΑΔ διαχειρίζεται την εγκατάσταση. Με βαση τον προγραμματισμό της ΕΤΑΔ το υδραθεραπευτήριο λειτουργεί 12 μήνες με εποχικό προσωπικό. Οι συμβάσεις έληξαν αρχές Μαρτίου ενώ είχαν ξεκινήσει οι συντηρήσεις. Η νομική υπηρεσία της ΕΤΑΔ γνωμοδότησε ότι δεν ήταν δυνατή η παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων και διακόπηκε η λειτουργία της μονάδας στις 7 Μαρτίου. Στη συνέχεια έτρεξαν σχετικοί διαγωνισμοί, γίνονται όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις ώστε τα Ιαματικά Λουτρά και η μονάδα να εκκινήσει στις 14 Μαιου του 2022″.

 

etad1

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Οικονομικών σε ότι αφορά το τουριστικό περίπτερο που λειτούργησε από 2001-2016 με ετήσιο μίσθωμα 23.500 ευρώ το οποίο με τις αναπροσαρμογές έφτασε στις 30.000 ευρώ, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΥΠΟΙΚ πέρασε τροπολογία για την πολεοδομική μορφή του ακινήτου και μετά την ρύθμιση η ΕΤΑΔ προχωρά σε ανακοίνωση διαγωνισμού μίσθωσης του καταστήματος αυτή την εβδομάδα!

 

lo1
Το τουριστικό περίπτερο

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *