Κατρακύλα (-7 εκ. ευρώ) για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λαμιέων! (βίντεο)

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 εβδομάδες ago 3 comments
Updated 2022/07/29 at 8:24 ΠΜ
4 Min Read
tameiaka diathesima

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Λαμιέων έκρουσε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου ο Νίκος Σταυρογιάννης. Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας μίλησε για την σημαντική απόκλιση που υπάρχει στο ταμείο του δήμου στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης που βασανίζει όχι μόνο την χώρα μας αλλά την Ευρώπη και τον κόσμο. “Από τα 19.5 περίπου 20 εκ. ευρώ πήγαμε στα 14.200.000 σε δύο χρόνια. Στις 31/3/2021 είμασταν στα 14.200.000 και πλέον βρισκόμαστε με μια σημαντικότατη απόκλιση στα 12.744.000….σκεφτείτε μόλις τελειώσει ο χειμώνας του 2023 σε ποια κατάσταση θα είναι τα οικονομικά του δήμου και τα ταμειακά διαθέσιμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική βιωσιμότητα” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε και δείτε την τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο

“…έχουν μειωθεί τα ταμειακά διαθέσιμα μέχρι 31.12.21, θυμάστε την συζήτηση για τον ισολογισμό χρήσης και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων στα 14 εκ. ευρώ, από περίπου 20εκ. ευρώ, 19 τόσο, βρίσκονται στα 14 εκατομμύρια.Μάλιστα ο αγαπητός συνάδελφος ο κ. Παπανικολάου, ζήτησε και μια εξήγηση η οποία δεν δόθηκε ποτέ. Αυτά τα 5.5 εκατομμύρια μέσα σε δύο χρόνια που έλειψαν από τα ταμειακά διαθέσιμα που πήγανε;Γιατί δεν χρηματοδότησαν έργα, μεγάλα έργα. Τα έργα αυτά τα μεγάλα είναι συγχρηματοδοτούμενα, κάποια μικρότερα έγιναν και από την ΔΕΥΑΛ, δεν υπήρξε απάντηση. Έρχεται τώρα, όντως η επιβάρυνση των οικονομικών του δήμου εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και σε ένα τρίμηνο. Στο πρώτο τρίμηνο τα ταμειακά διαθέσιμα από 14 εκατομμύρια είναι 14.200.000, 31/3/2021 τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν 14.245.000 αν δεν με απατά η μνήμη μου. Και στις 31/06/2022 πηγαίνουνε στα 12.744.000. Σκεφθείτε τι μας περιμένει το φθινόπωρο και το χειμώνα. Και βέβαια μη ελπίζοντας, γιατί συγχρόνως στην εκτέλεση του προϋπολογισμού αυτού του τριμήνου, του 2ου τριμήνου του 2022 παρατηρείται σημαντικότατη απόκλιση δεν ξαναζήτησα στοιχεία γιατί αυτό είχε συμβεί και όταν συζητούσαμε μέχρι 31/12/2021. Είχαμε και τότε απόκλιση από την πολιτεία από τα έσοδα επιχορηγήσεων για επενδυτικές δαπάνες. Ελπίζοντας ότι κάποια από αυτά έχουν έρθει γιατί ήταν συνηθισμένο να έρχονται και μετά την λήξη του οικονομικού έτους χρήσης.

Έχουμε λοιπόν μια σημαντικότατη απόκλιση από τα προυπολογισθέντα 19.5 περίπου εκ. ευρώ για επενδυτικές δαπάνες, έσοδα του δήμου από επενδυτικές δαπάνες, από την πολιτεία. Έχουν έλθει μόλις 2.5 εκ. ευρώ (2.627.000). Πιστεύει κανένας ότι με αυτά τα οικονομικά δεδομένα και λόγω της ενεργειακής κρίσης και της πολλαπλής χρήσης που θα έχουμε τώρα η πολιτεία θα ανταποκριθεί στοιχειωδώς; Όχι. Δεν θα μπορέσει. Οι δεσμεύσεις είναι τεράστιες, το πρόβλημα είναι πέρα από ελληνικό ευρωπαικό και δεν θα γίνει. Εμείς θα πρέπει από το Φθινόπωρο, Οκτώβριο, Νοέμβριο να θερμάνουμε τις σχολικές αίθουσες με τιμές πετρελαίου στα ύψη και με γνωστές επιχορηγήσεις και μέχρι πρότινος που δεν είχαμε αυτή την κρίση, από την πολιτεία, ουσιαστικά επιβάρυνε και τα έσοδα του δήμου. Αυτό θα μας οδηγήσει, του χρόνου, τέτοιa εποχή να μιλάμε για τα μισά σχεδόν από τα ταμειακά διαθέσιμα. Με ότι συνεπάγεται για την οικονομική βιωσιμότητα… σκεφτείτε μόλις τελειώσει ο χειμώνας του 2023 σε ποια κατάσταση θα είναι τα οικονομικά του δήμου και τα ταμειακά διαθέσιμα με ότι αυτό συνεπάγεται”. 

 

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Comments
  • Λογικό αν δεν ξοδεύεις τίποτα μαζεύεις λεφτά στα ταμεία, όπως έκανε ο πρώην. Μόνο μια πλατεία πάρκου και αυτή την άφησε να τη πληρώσει ο επόμενος. Τελοσπάντων οφείλουν να δοθούν εξηγήσεις, αν και απαντάει εν μέρη στον εαυτό του ο Σταυρογιάννης οτι ξοδεύτηκαν πολλά λόγω ενεργειακής κρίσης.

  • Κάτι δεν πάει καλά και ο σημερινός Δήμαρχος είναι για φρού φρού και αρώματα και για φωτογραφίες στημένες…μήπως του χρόνου να έρχεται η ώρα του Πανουργιά Παπαϊωάννου για να δει η Λαμία μας μία άσπρη μέρα;;;ΥΓ.Κύριε Σταυρογιάννη και στη δική σας θητεία ακούγεται ότι δεν πληρώνατε αρκετούς και αφήσατε τη καυτή πατάτα στον σημερινό Δήμαρχο αληθεύει;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content