Γερό crash test για τα έργα που εκτέλεσε και συνεχίζει να εκτελεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε η έντονη βροχόπτωση του τελευταίου 24ωρου.

Στην πολύπαθη περιοχή ανάμεσα σε Στύρφακα και Λιανοκλάδι όπου χείμαρροι γίνονταν ποτάμια και αποτελούσαν κίνδυνο για περιουσίες και κυρίως για ανθρώπινες ζωές, σήμερα τα δεδομένα άλλαξαν αφού οι τεράστιοι όγκοι νερού διοχετεύονται και απομακρύνονται από την περιοχή με ασφάλεια.

Ετσι οι παρεμβάσεις, αποδείχθηκαν ικανές να αποτρέψουν έναν νέο “Ιανό” που θα άφηνε πίσω του τεράστια προβλήματα  αφού η μόνη ζημιά που προκλήθηκε ήταν η παράσυρση υλικών και ξυλείας που βρίσκονταν στο σημείο για την ολοκλήρωση του εν εξελίξει έργου.

Αν και οι προβλέψεις της ΕΜΥ αναφέρουν σφοδρές βροχοπτώσεις κυρίως Κυριακή και Δευτέρα, όλα δείχνουν πως με τις σωστές παρεμβάσεις της Περιφέρειας οι κάτοικοι των περιοχών και κυρίως οι αγρότες δεν θα ξαναδούν το βιός τους να βουλιάζει στα λασπόνερα.

Δείτε βίντεο από το έργο που διοχετεύει τους όγκους νερού του χειμάρρου Σα3 που ξεκινά από τα Στύρφακα και καταλήγει στην ΕΟ Λαμίας Καρπενησίου στο ύψος του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:Featured