Και ακόμη δεν αρχίσαμε… ή μήπως το αντίθετο;

Στο φόρτε τους βρίσκονται οι προεκλογικές διεργασίες των -φερόμενων- υποψήφιων Δημάρχων Λαμίας! Μπορεί ανακοινώσεις να μην έχουμε ωστόσο λίγο-πολύ οι περισσότεροι μας γνωρίζουμε ποιοι θα διεκδικήσουν την επόμενη “μέρα” στον δημαρχιακό θώκο της πόλης!

Οι διεργασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο στα… στρατόπεδα των υποψήφιων και ολοένα και περισσότερο, πράγματα και καταστάσεις αποκαλύπτονται ενώπιον της “μεγάλης” μάχης!

Νίκος Σταυρογιάννης: Ποντάρει στην αριστερή πτέρυγα και την ανανέωση…
Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου της πόλης Νίκου Σταυρογιάννη ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου την θέση του δημάρχου αναζητώντας συμμαχίες τόσο από αριστερά, όσο και από…δεξιά αλλά και το κέντρο. Ο ίδιος παρά το κλίμα που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό και τις κρυφές δημοσκοπήσεις που… δεν του δίνουν προβάδισμα, θεωρεί πως με την προσπάθεια ανανέωσης που θα επιχειρήσει στο εσωτερικό του συνδυασμού του, σε συνεργασία με τα “βαριά” χαρτιά που διαθέτει από την αριστερή “πασοκογενή” πτέρυγα θα μπορέσει να ξανακερδίσει!

Θύμιος Καραϊσκος: Ανακοινώνει και προχωρά…
Δεδομένη είναι η επιθυμία του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραϊσκου να διεκδικήσει το Δήμο Λαμιέων. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη για την υποψηφιότητα του δεύτερου στον Δήμο Αθηναίων θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του κ. Καραϊσκου ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις διεργασίες για τον σχηματισμό ψηφοδελτίου.Τα πρόσωπα τα οποία θα απαρτίζουν τον συνδυασμό του -σε έναν μεγάλο βαθμό- θα είναι άφθαρτα πολιτικά με στόχο την ανανέωση. Βέβαια -ανάμεσα στους 53- δεν θα λείψουν και πρόσωπα τα οποία έχουν δοκιμαστεί στην αυτοδιοίκηση, δύο -τουλάχιστον- εκ των οποίων  θα προέρχονται όπως λένε οι πηγές από το στρατόπεδο του βασικού αντιπάλου του. Στο ψηφοδέλτιο του φέρεται πως συμμετέχουν και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Γ. Κοτρωνιά. Σημειωτέον ο Θ. Καραϊσκός σύμφωνα με κάποιες κρυφές δημοσκοπήσεις θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αν ο τίτλος ‘φαβορί’ επιβεβαιωθεί βέβαια είναι κάτι που μόνο η κάλπη θα αποδείξει.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κατάσταση… αναζήτησης
Σε ότι αφορά τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ οι ζυμώσεις παίρνουν και δίνουν σε τοπικό επίπεδο ωστόσο ηγετικά στελέχη της περιοχής θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εκφράσουν την βούλησή τους ή τη θέση τους. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή εκτιμούν ότι μετά το ξεκαθάρισμα του τοπίου σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές είναι πολύ κοντά ο χρόνος για να αποσαφηνιστούν τα πράγματα και στο δήμο της Λαμίας και μάλιστα επιμένουν ότι το ξεκαθάρισμα αυτό θα είναι σημαντικό, πλήρως διακριτό και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αφήνει σκιές για οτιδήποτε θα ήθελε να εννοηθεί ως διαφορετικό. Να σημειωθεί πως για την ώρα δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος και θέληση από τους 4 Βουλευτές του κόμματος στην Φθιώτιδα (Βέττας, Καραναστάσης, Σαρακιώτης, Μιχελής) προκειμένου να “κατέβει” -κάποιος εξ’ αυτών- όπως προκύπτει από την αλίευση προθέσεων του προηγούμενου διαστήματος. Να σημειωθεί πως στο τραπέζι έπεσαν ακόμη και τα ονόματα των Γιώργου Ντελλή και Θωμά Στάϊκου ωστόσο δεν φαίνεται πως προκύπτει κάτι περισσότερο ούτε και επιβεβαιώνεται από κάπου -για την ώρα- ένα τέτοιο σενάριο… στήριξης.

ΚΙΝΑΛ… Στάϊκος και Ντελλής!
Σε… αναζητήσεις βρίσκεται και το ΚΙΝΑΛ! Το Κίνημα αλλαγής είναι σε συζητήσεις με τον Θωμά Στάικο, ο οποίος μάλιστα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή και κάνει επαφές για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου. Πράγμα το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα. Κουβέντα όμως φαίνεται να υπάρχει και με τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Ντελλή ο οποίος αλιεύει προθέσεις και κάνει επαφές προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο.

Ηλίας Παλιαλέξης: Το ερωτηματικό
Μια διαφορετική υποψηφιότητα η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς θα είναι αυτή του Ηλία Παλιαλέξη. Αν και εφόσον αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο θα αλλάξουν οι ισσοροπίες.Παραμένει άγνωστο ποιοι τελικά είναι μαζί του σε αυτή τη φάση αλλά σε κάθε περίπτωση ήδη οι φωνές που τόνιζαν ότι δεν θα αντέξει σε αυτή την κούρσα δείχνουν να διαψεύδονται καθώς υπάρχουν υπόγειες γραμμές οι οποίες επιβεβαιώνουν την παρουσία του διεκδικώντας ένα τμήμα άγνωστο σε τι επίπεδο στο εκλογικό σώμα. Ο ίδιος με μια διευρυμένη ατζέντα από τον κεντροδεξιό χώρο έχει συνεχώς επαφές το τελευταίο διάστημα με διάφορα στελέχη θεωρώντας ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα μπορέσει να φτάσει μέχρι την συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου για το Δήμο της Λαμίας.

Πως θα κινηθούν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης
Οι δημοτικές παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας επισήμως βρίσκονται ακόμη σε διαβούλευση με τα μέλη τους και δεν έχουν διευκρινίσει τις προθέσεις τους για το πως θα κινηθούν. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα συμβεί και αν θα προκύψουν συνεργασίες.

“Κλεφτοπόλεμος” για το χρίσμα του Κυριάκου
Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες δύο εκ των υποψηφίων φέρεται να συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να διασφαλίσουν την στήριξη του για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι ίδιες πήγες αναφέρουν πως ο αρχηγός της ΝΔ ΔΕΝ έδωσε το χρίσμα σε κανέναν από τους δύο αφού ενδεχομένως να προηγηθούν οι βουλευτικές εκλόγες. Σε ένα τέτοιο σενάριο -αν προηγηθούν οι βουλευτικές των αυτοδιοικητικών- η μία από τις δύο υποψηφιότητες θα λάβει την στήριξη των… κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα αρκετοί έσπευσαν να την συνδέσουν με πρόσφατη επίσκεψη σημαντικού στελέχους της παράταξης τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή.

Που θα πάνε οι ψηφοφόροι του Σαγιά;
Σημαντικός εκλογικός παράγοντας, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να μεταφραστεί είναι προς τα που θα… κινηθούν οι ψηφοφόροι του Γιώργου Σαγιά. Ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και πως όσοι τον στήριξαν ως τώρα θα πρέπει να ψηφίσουν κατά βούληση! Μάλιστα διευκρίνισε ότι όσα θα ακουστούν και ενδεχομένως γραφτούν την προεκλογική περίοδο -ότι θα στηρίξει κάποιων εκ των υποψηφίων- δεν θα έχουν βάση. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για έναν αστάθμητο παράγοντα που για την ώρα δεν μπορεί να μεταφραστεί αλλά ενδεχομένως να παίξει ρόλο στην εκλογική μάχη.

Τα κρυφά “χαρτιά”!
Ένα από τα σημαντικότερα εκλογικά… όπλα των εκάστοτε υποψηφίων είναι το ευρύτερο άνοιγμα πέρα από κομματικά στεγανά και παρατάξεις τις οποίες ενδεχομένως να πρεσβεύει ο καθένας. Η παλαιοκομματική λογική του “δεξιά και αριστερά” φαίνεται να μπαίνει στην άκρη με τους θεωρητικά “δεξιούς” να συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια με πρεσβευτές της αριστεράς και το αντίστροφο, προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερο κομμάτι ψηφοφόρων ξεφεύγοντας από την κομματική λογική. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό τα πρόσωπα που θα… ανοίξουν το απέναντι “κομμάτι” της εκλογικής πίτας θα είναι ένα σημαντικό χαρτί στα χέρια του κάθε υποψηφίου.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

18 Comments

 1. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.

 2. καλο θα ήταν να μην ξαναψηφίσετε
  κανεναν απο αυτούς που είναι τώρα στο δημοτικο συμβουλιο.

  Μονο ετσι θα εχουμε ριζικες αλλαγες …

 3. Τουλάχιστον απαλλαχθήκαμε από τον κ. Σαγιά. Αν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε και από τον κ. Σταυρογιάννη θα ήταν άριστος συνδυασμός για την πόλη. Αμφότεροι αποδείχτηκαν πολιτικά άχρηστοι.

 4. Λεεεες;;; λες να εμφανίστηκε ο γνωστός Αλέξανδρος;;; ο πλαστογραφος;; μπααα αυτος έχει εξαφανιστεί.ο υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης;;κακα τα ψέματα…κάποια πράγματα θα σας κυνηγουν γ αρκετά χρόνια.τ θέμα είναι ενα Ότι πέντε χρόνια τώρα η Λαμία πήγε τουλάχιστον 20χρόνια πισω.τα λάθη λέγονται λάθη αν τα κανείς μια φορά μετά λέγεται μ@λ@κι@. Το λεω γ εμάς τους ψηφοφόρους.αλλες πόλεις πχ Τρίκαλα Λάρισα είναι έτη φωτός μπροστά.γι’αυτό προσέχουμε που τον Ρίχνουμε!!!!

 5. το επιπεδο της συζήτησης ειναι πολύ καλό … με αρκετη δοση χιουμορ !!!

  πάγια τακτική των “παρατρεχαμενων” καθε υποψηφίου να “μηδενιζουν” τα σχόλια των απλών πολιτών ώστε να βγουν αυτοί απο πάνω … ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ δεν θα πιάσουν αυτα τα κολπα …ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ “ΓκαιΜΠΕΛ” μαζέψου !!!

 6. Ελπίζω να μην είσαι ο γνωστός Αλέξανδρος…υπάρχουνε και άλλα site που γράφουνε επιλεκτικά μόνο υπέρ του ανύπαρκτου και τα σχόλια είναι υψηλού επιπέδου Αλέξανδρε!Διάβασε λεβέντη μας αυτά τα φερέφωνα που λόγω διαφημίσεων προσφέρουνε υψηλότατο επίπεδο δημοσιογραφίας!Το χαμηλό επίπεδο και το γελοίο επίπεδο το φέρανε αυτοί στην πόλη μας με τις γνωστές συνεδριάσεις παρουσία των ΜΑΤ μπαίνοντας εκείνες οι εικόνες και τα ‘γαλλικά’ στο σπίτι κάθε δημότη και όχι μόνο…τότε βλέπεις το επίπεδο ήτανε υψηλό ενώ τα σχόλια μας δαπέδου!Αλέξανδρε είναι κρίμα που ανήκεις στο 9%…και συ μετράς αντίστροφα!

 7. Αλέξανδρε σε ταίζει ο γιγαντούλης? αν ανι τότε καλά κάνεις που αντιδράς

 8. ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
  ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!!!

 9. η ΛΑΜΙΑ ελέγχεται απο κομματικες κλίκες …

  δυστυχως πολλοί τρέχουν από πίσω τους σαν “σκυλακια” .

  Καλο θα ηταν να σκεφτείτε λιγο πιο είναι το καλο της πόλης

  και να προτείνετε άλλους υποψηφιους με πυγμη και όραμα για την ΠΟΛΗ !!!

  ΟΙ συγκεκριμενοι που παρουσιαζονται στο ρεπορτάζ είναι “μια απο τα ιδια”.

 10. Φιλε Πανο η προσωπικη ζωη της Ασημινας και της κάθε Ασημίνας δεν με απασχολει…με απασχολει να βλεπω τον πρωτο πολιτη της πολης μου να κυκλοφορει και να μην ειναι αφαντος!Για το οτι πηγαινει στα πανηγυρια αυτο δεν μου λεει τιποτα!Η αλλαγη πλησιαζει…

 11. Ποιος είναι ο ασίγκμπα βρε παιδιά?

 12. Φίλε 18.17 και την ασημίνα θα βλέπουμε στην πόλη μας και τον άλλον τον γιατρό αφού στα καμένα πατάει κάθε 29 του φλεβάρη!

 13. Τουλαχιστον την Ασημινα θα την βλεπουμε στη πολη μας ενω τον αλλον no no no!

 14. Μπά η Ασημίωα Ιγγλέζου είναι απασχολημένη να κρατάει το γραφείο του συκιώτη.

 15. asημινα ιγγλεζου (ΣΕΞΥ ΜΑΜΑ) για δημαρχο …να γινουμε ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΣΣΣ
  ή χριστινα ΜΠΟΜΠΑ

 16. Αν θέλουμε να συνεχιστεί ο κατήφορος αυτής της πόλης η μοναδική λύση είναι ο γιγαντουλης του 9%!Για να καταλάβετε πόσο συνονθύλευμα είναι άκουσα την αφρατουλα να λέει ότι για το πρόβλημα του 2ου γυμνασίου φταίει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή…βρε ανύπαρκτη 4 χρόνια είστε Δημοτική Αρχή και τα ρίχνεις στους άλλους?Σε γίδια νομίζεις ότι απευθύνεσαι?Το Χαλκιοπουλειο που έγινε πισίνα πριν λίγο καιρό η προηγούμενη φταίνε?Άντε κυρά μου πες ότι δεν κάνεις για ΤΙΠΟΤΑ και άσε τις γελοίες δικαιολογίες…μόνο για φρου φρου και αρώματα είσαι!Ετοιμάσου μετράς και συ αντίστροφα ανύπαρκτη αφρατουλα με το χαζό σου γέλιο που έχει γίνει σημείο αναφοράς σε όλη την πόλη!

 17. Κοντέ θα φάς τόσο μάυρο που δεν θα το πιστέυεις! εσύ και ο ασίγκμπα…
  Οσον αφορά την υποψηφιότητα παλιαλέξη γελάνε και τα τάπερ με τουε κεφτέδες!

 18. Να πείτε στον δήμαρχο να μην φάει…..
  Θα του σερβίρει ο Θύμιος γλάρο απο το καλαμάκι…..ολα εδώ πληρώνονται……θυμασε;;;;;; 46οικογένειες χωρίς δουλειά…έρχεται η ώρα της πληρωμής δημαρχε ζητα ψήφους απο τον φοσδα…χαχαχαχα!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like