Φουντώνουν οι... διεργασίες για τον Δήμο Λαμιέων / Τα "κρυφά χαρτιά" και ο... αστάθμητος παράγοντας! - LamiaNow.gr - Ειδήσεις από τη Λαμία
Connect with us

Toπικά

Φουντώνουν οι… διεργασίες για τον Δήμο Λαμιέων / Τα “κρυφά χαρτιά” και ο… αστάθμητος παράγοντας!

Published

on

Ένα από τα σημαντικότερα εκλογικά… όπλα των εκάστοτε υποψηφίων είναι το ευρύτερο άνοιγμα πέρα από κομματικά στεγανά και παρατάξεις τις οποίες ενδεχομένως να πρεσβεύει ο καθένας.

Και ακόμη δεν αρχίσαμε… ή μήπως το αντίθετο;

Στο φόρτε τους βρίσκονται οι προεκλογικές διεργασίες των -φερόμενων- υποψήφιων Δημάρχων Λαμίας! Μπορεί ανακοινώσεις να μην έχουμε ωστόσο λίγο-πολύ οι περισσότεροι μας γνωρίζουμε ποιοι θα διεκδικήσουν την επόμενη “μέρα” στον δημαρχιακό θώκο της πόλης!

Οι διεργασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο στα… στρατόπεδα των υποψήφιων και ολοένα και περισσότερο, πράγματα και καταστάσεις αποκαλύπτονται ενώπιον της “μεγάλης” μάχης!

Νίκος Σταυρογιάννης: Ποντάρει στην αριστερή πτέρυγα και την ανανέωση…
Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου της πόλης Νίκου Σταυρογιάννη ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου την θέση του δημάρχου αναζητώντας συμμαχίες τόσο από αριστερά, όσο και από…δεξιά αλλά και το κέντρο. Ο ίδιος παρά το κλίμα που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό και τις κρυφές δημοσκοπήσεις που… δεν του δίνουν προβάδισμα, θεωρεί πως με την προσπάθεια ανανέωσης που θα επιχειρήσει στο εσωτερικό του συνδυασμού του, σε συνεργασία με τα “βαριά” χαρτιά που διαθέτει από την αριστερή “πασοκογενή” πτέρυγα θα μπορέσει να ξανακερδίσει!

Θύμιος Καραϊσκος: Ανακοινώνει και προχωρά…
Δεδομένη είναι η επιθυμία του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραϊσκου να διεκδικήσει το Δήμο Λαμιέων. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη για την υποψηφιότητα του δεύτερου στον Δήμο Αθηναίων θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του κ. Καραϊσκου ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις διεργασίες για τον σχηματισμό ψηφοδελτίου.Τα πρόσωπα τα οποία θα απαρτίζουν τον συνδυασμό του -σε έναν μεγάλο βαθμό- θα είναι άφθαρτα πολιτικά με στόχο την ανανέωση. Βέβαια -ανάμεσα στους 53- δεν θα λείψουν και πρόσωπα τα οποία έχουν δοκιμαστεί στην αυτοδιοίκηση, δύο -τουλάχιστον- εκ των οποίων  θα προέρχονται όπως λένε οι πηγές από το στρατόπεδο του βασικού αντιπάλου του. Στο ψηφοδέλτιο του φέρεται πως συμμετέχουν και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Γ. Κοτρωνιά. Σημειωτέον ο Θ. Καραϊσκός σύμφωνα με κάποιες κρυφές δημοσκοπήσεις θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αν ο τίτλος ‘φαβορί’ επιβεβαιωθεί βέβαια είναι κάτι που μόνο η κάλπη θα αποδείξει.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κατάσταση… αναζήτησης
Σε ότι αφορά τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ οι ζυμώσεις παίρνουν και δίνουν σε τοπικό επίπεδο ωστόσο ηγετικά στελέχη της περιοχής θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εκφράσουν την βούλησή τους ή τη θέση τους. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή εκτιμούν ότι μετά το ξεκαθάρισμα του τοπίου σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές είναι πολύ κοντά ο χρόνος για να αποσαφηνιστούν τα πράγματα και στο δήμο της Λαμίας και μάλιστα επιμένουν ότι το ξεκαθάρισμα αυτό θα είναι σημαντικό, πλήρως διακριτό και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αφήνει σκιές για οτιδήποτε θα ήθελε να εννοηθεί ως διαφορετικό. Να σημειωθεί πως για την ώρα δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος και θέληση από τους 4 Βουλευτές του κόμματος στην Φθιώτιδα (Βέττας, Καραναστάσης, Σαρακιώτης, Μιχελής) προκειμένου να “κατέβει” -κάποιος εξ’ αυτών- όπως προκύπτει από την αλίευση προθέσεων του προηγούμενου διαστήματος. Να σημειωθεί πως στο τραπέζι έπεσαν ακόμη και τα ονόματα των Γιώργου Ντελλή και Θωμά Στάϊκου ωστόσο δεν φαίνεται πως προκύπτει κάτι περισσότερο ούτε και επιβεβαιώνεται από κάπου -για την ώρα- ένα τέτοιο σενάριο… στήριξης.

ΚΙΝΑΛ… Στάϊκος και Ντελλής!
Σε… αναζητήσεις βρίσκεται και το ΚΙΝΑΛ! Το Κίνημα αλλαγής είναι σε συζητήσεις με τον Θωμά Στάικο, ο οποίος μάλιστα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή και κάνει επαφές για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου. Πράγμα το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα. Κουβέντα όμως φαίνεται να υπάρχει και με τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Ντελλή ο οποίος αλιεύει προθέσεις και κάνει επαφές προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο.

Ηλίας Παλιαλέξης: Το ερωτηματικό
Μια διαφορετική υποψηφιότητα η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς θα είναι αυτή του Ηλία Παλιαλέξη. Αν και εφόσον αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο θα αλλάξουν οι ισσοροπίες.Παραμένει άγνωστο ποιοι τελικά είναι μαζί του σε αυτή τη φάση αλλά σε κάθε περίπτωση ήδη οι φωνές που τόνιζαν ότι δεν θα αντέξει σε αυτή την κούρσα δείχνουν να διαψεύδονται καθώς υπάρχουν υπόγειες γραμμές οι οποίες επιβεβαιώνουν την παρουσία του διεκδικώντας ένα τμήμα άγνωστο σε τι επίπεδο στο εκλογικό σώμα. Ο ίδιος με μια διευρυμένη ατζέντα από τον κεντροδεξιό χώρο έχει συνεχώς επαφές το τελευταίο διάστημα με διάφορα στελέχη θεωρώντας ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα μπορέσει να φτάσει μέχρι την συγκρότηση αξιόμαχου ψηφοδελτίου για το Δήμο της Λαμίας.

Πως θα κινηθούν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης
Οι δημοτικές παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας επισήμως βρίσκονται ακόμη σε διαβούλευση με τα μέλη τους και δεν έχουν διευκρινίσει τις προθέσεις τους για το πως θα κινηθούν. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα συμβεί και αν θα προκύψουν συνεργασίες.

“Κλεφτοπόλεμος” για το χρίσμα του Κυριάκου
Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες δύο εκ των υποψηφίων φέρεται να συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να διασφαλίσουν την στήριξη του για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι ίδιες πήγες αναφέρουν πως ο αρχηγός της ΝΔ ΔΕΝ έδωσε το χρίσμα σε κανέναν από τους δύο αφού ενδεχομένως να προηγηθούν οι βουλευτικές εκλόγες. Σε ένα τέτοιο σενάριο -αν προηγηθούν οι βουλευτικές των αυτοδιοικητικών- η μία από τις δύο υποψηφιότητες θα λάβει την στήριξη των… κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα αρκετοί έσπευσαν να την συνδέσουν με πρόσφατη επίσκεψη σημαντικού στελέχους της παράταξης τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή.

Που θα πάνε οι ψηφοφόροι του Σαγιά;
Σημαντικός εκλογικός παράγοντας, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να μεταφραστεί είναι προς τα που θα… κινηθούν οι ψηφοφόροι του Γιώργου Σαγιά. Ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και πως όσοι τον στήριξαν ως τώρα θα πρέπει να ψηφίσουν κατά βούληση! Μάλιστα διευκρίνισε ότι όσα θα ακουστούν και ενδεχομένως γραφτούν την προεκλογική περίοδο -ότι θα στηρίξει κάποιων εκ των υποψηφίων- δεν θα έχουν βάση. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για έναν αστάθμητο παράγοντα που για την ώρα δεν μπορεί να μεταφραστεί αλλά ενδεχομένως να παίξει ρόλο στην εκλογική μάχη.

Τα κρυφά “χαρτιά”!
Ένα από τα σημαντικότερα εκλογικά… όπλα των εκάστοτε υποψηφίων είναι το ευρύτερο άνοιγμα πέρα από κομματικά στεγανά και παρατάξεις τις οποίες ενδεχομένως να πρεσβεύει ο καθένας. Η παλαιοκομματική λογική του “δεξιά και αριστερά” φαίνεται να μπαίνει στην άκρη με τους θεωρητικά “δεξιούς” να συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια με πρεσβευτές της αριστεράς και το αντίστροφο, προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερο κομμάτι ψηφοφόρων ξεφεύγοντας από την κομματική λογική. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό τα πρόσωπα που θα… ανοίξουν το απέναντι “κομμάτι” της εκλογικής πίτας θα είναι ένα σημαντικό χαρτί στα χέρια του κάθε υποψηφίου.

Advertisement
18 Σχόλια

18 Comments

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠ.

  12/10/2018 20:57 at 20:57

  ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.

 2. fsociety

  12/10/2018 11:43 at 11:43

  καλο θα ήταν να μην ξαναψηφίσετε
  κανεναν απο αυτούς που είναι τώρα στο δημοτικο συμβουλιο.

  Μονο ετσι θα εχουμε ριζικες αλλαγες …

 3. Γιώργος.

  12/10/2018 08:25 at 08:25

  Τουλάχιστον απαλλαχθήκαμε από τον κ. Σαγιά. Αν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε και από τον κ. Σταυρογιάννη θα ήταν άριστος συνδυασμός για την πόλη. Αμφότεροι αποδείχτηκαν πολιτικά άχρηστοι.

 4. Τζονυ

  11/10/2018 21:25 at 21:25

  Λεεεες;;; λες να εμφανίστηκε ο γνωστός Αλέξανδρος;;; ο πλαστογραφος;; μπααα αυτος έχει εξαφανιστεί.ο υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης;;κακα τα ψέματα…κάποια πράγματα θα σας κυνηγουν γ αρκετά χρόνια.τ θέμα είναι ενα Ότι πέντε χρόνια τώρα η Λαμία πήγε τουλάχιστον 20χρόνια πισω.τα λάθη λέγονται λάθη αν τα κανείς μια φορά μετά λέγεται μ@λ@κι@. Το λεω γ εμάς τους ψηφοφόρους.αλλες πόλεις πχ Τρίκαλα Λάρισα είναι έτη φωτός μπροστά.γι’αυτό προσέχουμε που τον Ρίχνουμε!!!!

 5. pitsilistis

  11/10/2018 20:17 at 20:17

  το επιπεδο της συζήτησης ειναι πολύ καλό … με αρκετη δοση χιουμορ !!!

  πάγια τακτική των “παρατρεχαμενων” καθε υποψηφίου να “μηδενιζουν” τα σχόλια των απλών πολιτών ώστε να βγουν αυτοί απο πάνω … ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ δεν θα πιάσουν αυτα τα κολπα …ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ “ΓκαιΜΠΕΛ” μαζέψου !!!

 6. Λαμιώτης

  11/10/2018 18:12 at 18:12

  Ελπίζω να μην είσαι ο γνωστός Αλέξανδρος…υπάρχουνε και άλλα site που γράφουνε επιλεκτικά μόνο υπέρ του ανύπαρκτου και τα σχόλια είναι υψηλού επιπέδου Αλέξανδρε!Διάβασε λεβέντη μας αυτά τα φερέφωνα που λόγω διαφημίσεων προσφέρουνε υψηλότατο επίπεδο δημοσιογραφίας!Το χαμηλό επίπεδο και το γελοίο επίπεδο το φέρανε αυτοί στην πόλη μας με τις γνωστές συνεδριάσεις παρουσία των ΜΑΤ μπαίνοντας εκείνες οι εικόνες και τα ‘γαλλικά’ στο σπίτι κάθε δημότη και όχι μόνο…τότε βλέπεις το επίπεδο ήτανε υψηλό ενώ τα σχόλια μας δαπέδου!Αλέξανδρε είναι κρίμα που ανήκεις στο 9%…και συ μετράς αντίστροφα!

 7. Θανάσης

  11/10/2018 17:05 at 17:05

  Αλέξανδρε σε ταίζει ο γιγαντούλης? αν ανι τότε καλά κάνεις που αντιδράς

 8. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

  11/10/2018 14:57 at 14:57

  ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
  ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!!!

 9. PITSILISTHS

  11/10/2018 12:22 at 12:22

  η ΛΑΜΙΑ ελέγχεται απο κομματικες κλίκες …

  δυστυχως πολλοί τρέχουν από πίσω τους σαν “σκυλακια” .

  Καλο θα ηταν να σκεφτείτε λιγο πιο είναι το καλο της πόλης

  και να προτείνετε άλλους υποψηφιους με πυγμη και όραμα για την ΠΟΛΗ !!!

  ΟΙ συγκεκριμενοι που παρουσιαζονται στο ρεπορτάζ είναι “μια απο τα ιδια”.

 10. !!!!!!!!

  10/10/2018 21:44 at 21:44

  Φιλε Πανο η προσωπικη ζωη της Ασημινας και της κάθε Ασημίνας δεν με απασχολει…με απασχολει να βλεπω τον πρωτο πολιτη της πολης μου να κυκλοφορει και να μην ειναι αφαντος!Για το οτι πηγαινει στα πανηγυρια αυτο δεν μου λεει τιποτα!Η αλλαγη πλησιαζει…

 11. xartomoutro

  10/10/2018 21:01 at 21:01

  Ποιος είναι ο ασίγκμπα βρε παιδιά?

 12. Πάνος

  10/10/2018 19:45 at 19:45

  Φίλε 18.17 και την ασημίνα θα βλέπουμε στην πόλη μας και τον άλλον τον γιατρό αφού στα καμένα πατάει κάθε 29 του φλεβάρη!

 13. !!!!!!!!

  10/10/2018 18:17 at 18:17

  Τουλαχιστον την Ασημινα θα την βλεπουμε στη πολη μας ενω τον αλλον no no no!

 14. Πάνος

  10/10/2018 17:29 at 17:29

  Μπά η Ασημίωα Ιγγλέζου είναι απασχολημένη να κρατάει το γραφείο του συκιώτη.

 15. ΕΜΙΛΙΑΝΟ Πατατα

  10/10/2018 15:35 at 15:35

  asημινα ιγγλεζου (ΣΕΞΥ ΜΑΜΑ) για δημαρχο …να γινουμε ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΣΣΣ
  ή χριστινα ΜΠΟΜΠΑ

 16. Λαμιώτης

  10/10/2018 08:44 at 08:44

  Αν θέλουμε να συνεχιστεί ο κατήφορος αυτής της πόλης η μοναδική λύση είναι ο γιγαντουλης του 9%!Για να καταλάβετε πόσο συνονθύλευμα είναι άκουσα την αφρατουλα να λέει ότι για το πρόβλημα του 2ου γυμνασίου φταίει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή…βρε ανύπαρκτη 4 χρόνια είστε Δημοτική Αρχή και τα ρίχνεις στους άλλους?Σε γίδια νομίζεις ότι απευθύνεσαι?Το Χαλκιοπουλειο που έγινε πισίνα πριν λίγο καιρό η προηγούμενη φταίνε?Άντε κυρά μου πες ότι δεν κάνεις για ΤΙΠΟΤΑ και άσε τις γελοίες δικαιολογίες…μόνο για φρου φρου και αρώματα είσαι!Ετοιμάσου μετράς και συ αντίστροφα ανύπαρκτη αφρατουλα με το χαζό σου γέλιο που έχει γίνει σημείο αναφοράς σε όλη την πόλη!

 17. Πάυλος

  09/10/2018 23:34 at 23:34

  Κοντέ θα φάς τόσο μάυρο που δεν θα το πιστέυεις! εσύ και ο ασίγκμπα…
  Οσον αφορά την υποψηφιότητα παλιαλέξη γελάνε και τα τάπερ με τουε κεφτέδες!

 18. Τζονυ

  09/10/2018 22:14 at 22:14

  Να πείτε στον δήμαρχο να μην φάει…..
  Θα του σερβίρει ο Θύμιος γλάρο απο το καλαμάκι…..ολα εδώ πληρώνονται……θυμασε;;;;;; 46οικογένειες χωρίς δουλειά…έρχεται η ώρα της πληρωμής δημαρχε ζητα ψήφους απο τον φοσδα…χαχαχαχα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Toπικά

Λαμία: Η «Μαγεία της διαφορετικότητας» έρχεται και φέτος τα Χριστούγεννα στη πόλη μας!

Published

on

Ο Δήμος Λαμιέων, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ.), η Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.), η Φθιωτική Εταιρία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ.) και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Φθιώτιδας – Ευρυτανίας (Κοι.Σ.Π.Ε «Ανεμώνη»), συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας με τίτλο «Η Μαγεία της διαφορετικότητας».

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, από τις 17:30 έως τις 21:00, στην διασταύρωση των οδών Ανδρούτσου και Ναυαρίνου, στα Στενά της Λαμίας, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα σαν κομμάτι της καθημερινότητάς μας και δίνουμε την θαλπωρή και την ελπίδα σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη.

Στις δράσεις και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων «Χριστούγεννα στην πόλη» περιλαμβάνονται:

 • Χορωδία Χριστουγέννων από τους ενοίκους των δομών,
 • Εκθέσεις ζωγραφικής,
 • Bazaar,
 • Εργαστήριο θεατρικής εμψύχωσης για παιδιά Δημοτικού,
 • Εικαστικές δημιουργίες από πηλό και ξύλο,
 • Δημιουργία κοσμημάτων,
 • Ο Αϊ Βασίλης μοιράζει λιχουδιές στους μικρούς μας φίλους,
 • Εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνιών για παιδιά,
 • Ζωγραφική προσώπου (facepainting),
 • Μπαλόνια,
 • Πάγκος ενημέρωσης,
 • Live – dj set – Συναυλία

Συμμετέχουν τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων καθώς και ο Άκης Δαβανέλλος, η Μαρία Γκολφομήτσου και ο Γιάννης Καστανάς.

Το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας έρχεται και φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη μας για να αποδείξει ότι η διαφορετικότητα είναι εκείνη που δίνει χαρά στη ζωή, είναι η ίδια η ζωή!

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Continue Reading

Toπικά

Σαρακιώτης: “Η χρήσιμη λιτότητα της Ν.Δ.”

Published

on

Δεικτικός εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της ομιλίας του για το κρατικό προϋπολογισμό του 2019:

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εφεύρει ένα αφήγημα – μια σανίδα σωτηρίας όσον αφορά την οικονομική πολιτική της. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να πείσετε τους πολίτες μιας χώρας που χρεοκοπήσατε, καθώς έχουν βιώσει στην καθημερινότητά τους τα τραγικά αποτελέσματα των πράξεων σας. Το σκεφτήκατε αρκετά, συμβουλευτήκατε και τους επικοινωνιολόγους σας, πιστέψατε ότι ο ελληνικός λαός έχει κοντή μνήμη και μας το παρουσιάσατε. Πως τιτλοφορείται το αφήγημά σας, λοιπόν; Με δύο λέξεις: «Αχρείαστη λιτότητα»»

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέχισε εξηγώντας τι κρύβεται πίσω από τη στρατηγική της Ν.Δ.:

«Επιδιώκετε να αποκρύψετε τεχνηέντως τις ευθύνες σας. Εσείς, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, είστε αποκλειστικοί υπεύθυνοι των δεινών των Ελλήνων πολιτών. Και αυτό δεν είναι προσωπική μου άποψη. Ο Χοακίν Αλμούνια ανέφερε τον Απρίλιο του 2009 ότι: «Μας έδωσαν το φθινόπωρο του 2008 έναν προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα για το 2009, 1,8%. Τον πρώτο κιόλας μήνα είχε ξεπεράσει το 3% του Α.Ε.Π. και τον Απρίλιο το έλλειμμα ήταν πάνω από 5%». Το 2009, εν τέλει, έκλεισε με έλλειμμα 15,5%».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε:

«Επιχειρείτε να δικαιολογήσετε τα 65 δις ευρώ αρνητικών μέτρων, που λάβατε μεταξύ 2010 και 2014. Αυτά για εσάς ήταν «χρήσιμη λιτότητα». Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι χιλιάδες απολύσεις, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, η εκτόξευση της ανεργίας, η φυγή των νέων στο εξωτερικό, η θέσπιση του υποκατώτατου μισθού και η μείωση του κατώτατου, ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιποι φόροι, που επιβάλατε. Όλα αυτά ήταν χρήσιμα για εσάς… «Η χρήσιμη λιτότητα» της Νέας Δημοκρατίας».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης αντέκρουσε την κριτική ότι «όλοι είναι ίδιοι» σημειώνοντας:

«Η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και έχει χαράξει αναπτυξιακή πορεία. Στ’ αλήθεια και όχι στη φαντασία και στα Ζάππεια. Με πράξεις και όχι με λόγια. Η ανάκαμψη αποτυπώνεται σταδιακά στην πραγματική οικονομία και έχει πάψει να αποτελεί ευσεβή πόθο, όπως τον εξέφραζαν οι απανταχού λάτρεις των μνημονίων. Υπενθυμίζω τη μείωση της ανεργίας κατά περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες, την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, την άνοδο των εξαγωγών και της ιδιωτικής κατανάλωσης, την κατάργηση του «εισιτηρίου εισόδου» στα νοσοκομεία της χώρας, την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ’98, των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και των εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων. Όσο εσείς ψάχνετε αφηγήματα, εμείς θα επιστρέφουμε στους συμπολίτες μας όσα τους στερήσατε».

Continue Reading

Toπικά

Χρ. Σταϊκούρας για την ποσοτική χαλάρωση: “Εξαιτίας του κ. Τσίπρα, άλλη μία ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε”

Published

on

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και ενίσχυσε με σημαντική ρευστότητα τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά την περίοδο της κρίσης, συμβάλλοντας δι’ αυτού του τρόπου στην ανάπτυξη της ευρωζώνης.  
Δυστυχώς, ενώ η Ελλάδα είχε ανάγκη αυτού του προγράμματος περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωζώνης, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης είναι η μόνη που δεν κατόρθωσε να το αξιοποιήσει.
Παρά το γεγονός ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελούσε δέσμευση και προτεραιότητα της Κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και πολλές άλλες, απέτυχε να την κάνει πράξη. Όπως απέτυχε να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ασφαλή, συστηματική και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

Εξαιτίας του κ. Τσίπρα, άλλη μία ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε».

Continue Reading
Advertisement
konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόσμος5 ώρες ago

Μια φιλόζωη γυναίκα κινδυνεύει να φυλακιστεί επειδή τάιζε αδέσποτα σκυλιά

Μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή, στο Μαυροβούνιο, καθώς δεν μπορεί να πληρώσει το...

Euroleague5 ώρες ago

Ξύπνησε στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός έπεσε για 38 λεπτά θύμα της άγνοιας κινδύνου της ουραγού Νταρουσάφακα, με τον MVP της αναμέτρησης, Ντίνο Μήτογλου,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ώρες ago

Τα ματς του Σαββάτου – Τι δείχνει η τηλεόραση

Τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής της Super League, οι αγώνες για την 9η αγωνιστική της Βasket League καθώς και οι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες ago

“Μετωπική” Τσίπρα – Μητσοτάκη για Σκοπιανό με… “άρωμα” προεκλογικό (Video)

Σχεδόν… “αντικριστά” μίλησαν την Παρασκευή (14.12.2018) το βράδυ οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ο πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση...

Toπικά6 ώρες ago

Λαμία: Η «Μαγεία της διαφορετικότητας» έρχεται και φέτος τα Χριστούγεννα στη πόλη μας!

Ο Δήμος Λαμιέων, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ.), η Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.),...

Διαβάζονται