Είναι τόσο λαχταριστά που θέλουμε να τα τρώμε όλο το καλοκαίρι. Από την άλλη γνωρίζουμε πως έχουν ελάχιστες θερμίδες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να μην τα τρώμε χωρίς σταματημό.
Παρόλα αυτά, κάθε πεπόνι είναι και ένα λαχείο. Κανείς δεν ξέρει τι θα του τύχει αγοράζοντάς το.
Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε το μυστικό για να διαλέγετε πάντα το πιο γλυκό πεπόνι.
Καταρχάς ένα καλό πεπόνι μυρίζει υπέροχα και είναι σχετικά βαρύ. Για να είστε σίγουροι ότι είναι ώριμο -και όχι άγουρο- πιέστε το κάτω μέρος του. Αν το κάτω μέρος είναι σκληρό τότε το πεπόνι είναι άγουρο. Αν παραείναι μαλακό έχει αρχίσει να σαπίζει. Για να είναι όπως πρέπει το πεπόνι σας το κάτω μέρος του θα πρέπει να είναι σχετικά μαλακό.
Επίσης, το τελευταίο που πρέπει να κοιτάξετε είναι το κοτσάνι του. Αν το κοτσάνι είναι ξερό τότε το πεπόνι σας εσωτερικά είναι τέλειο.
Πηγή: spirossoulis.com

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.