Χαμός στην Ουρουγουάη: Η ομοσπονδία ακύρωσε την πτήση τσάρτερ μετά τον αποκλεισμό!

Το κλίμα στην εθνική Ουρουγουάης βρίσκεται πλέον στα όρια της έκρηξης, λίγες μόνο ώρες μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2026.

Η «Σελέστε», παρά το ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ της, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στη διοργάνωση με δύο ισοπαλίες και μία ήττα, αποτέλεσμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της ομάδας όσο και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τις δηλώσεις του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την αποτυχία.

«Η προσφορά μου στο ποδόσφαιρο της χώρας ισούται με το μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός μετά την ήττα από την Ισπανία, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο κύκλος του στην εθνική ομάδα βρίσκεται πλέον στο τέλος του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την Ουρουγουάη, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία προχώρησε σε μία πρωτοφανή απόφαση, ακυρώνοντας την πτήση τσάρτερ που είχε προγραμματιστεί για την επιστροφή της αποστολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής καλούνται πλέον να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με εμπορικές πτήσεις, οργανώνοντας μόνοι τους το ταξίδι της επιστροφής.

Ανάμεσα στους παίκτες που επηρεάζονται βρίσκεται και ο άσος του Παναθηναϊκού, Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος, όπως και οι υπόλοιποι διεθνείς, θα χρειαστεί να αναζητήσει διαφορετικό τρόπο μετακίνησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποτυπώνουν το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Ουρουγουάη μετά την αποτυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν πως το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές αλλαγές τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *