Βενζίνη: «Νοθευμένο το 20% των καυσίμων» καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/28 at 2:58 ΜΜ
3 Min Read
venzini

Ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες για νοθεία με τα καύσιμα στη χώρα με τους βενζινοπώλες να λένε πως πλέον πάνω από το 20% είναο νοθευμένο – «Αρχισαν τα δεκάρικα πολύ γρήγορα» λέει η Μαρία Ζάγκα για τη βενζίνη που βάζουν πλέον οι οδηγοί

Tη στιγμή που οι τιμές της βενζίνης και των καυσίμων στην Ελλάδα επιβαρύνουν διαρκώς τον οικογενειακό προϋπολογισμό οι καταγγελίες για νοθευμένα καύσιμα πληθαίνουν με τους βενζινοπώλες να κάνουν λόγο πως πάνω από το 20% των καυσίμων, στη χώρα, είναι πλέον νοθευμένο. Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττική, Μαρία Ζάγκα, υπήρξε οδηγός μηχανής που ζήτησε να του βάλουν 1 ευρώ βενζίνη για μια διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα

«Δυστυχώς άρχισαν τα δεκάρικα πολύ γρήγορα. Από την προηγούμενη Δευτέρα πολύς κόσμος βάζει βενζίνη 10 ευρώ. Αυτό σημαίνει λιγότερο από 5 λίτρα» τόνισε η κ. Ζάγκα στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως: «Υπάρχει και το άλλο κομμάτι των Ελλήνων που βάζουν βενζίνη για να φθάσουν στο νησί ή το χωριό αλλά με στόχο να το παρκάρουν εκεί και όχι να μετακινηθούν».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νοθεία, η παραβατικότητα στα καύσιμα εντοπίζεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝ.ΒΕ.Θ), Θέμη Κιουρτζή, σε τρία πεδία: πρώτον, στη διακίνηση λαθραίου καυσίμου, που προορίζεται για εξαγωγή, αλλά τελικά δεν περνάει ποτέ τα σύνορα, παρά επιστρέφει στην Ελλάδα και μπαίνει παρανόμως στις δεξαμενές, με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι κερδίζουν από τους φόρους που κανονικά επιβαρύνουν το καύσιμο (1 ευρώ/λίτρο στη βενζίνη).

Δεύτερον, στη νοθεία με διαλύτες όπως η τολουόλη, που στοιχίζουν πολύ φθηνά -200 ευρώ/τόνο έναντι 2200 ευρώ/τόνο για τη βενζίνη- και δεν ανιχνεύονται στο καύσιμο ακόμα και αν αναμειχθούν σε μεγάλες ποσότητες. Και, τρίτον, στην κλοπή στο σύστημα εισροών-εκροών των πρατηρίων. Με την καταδολίευση του συστήματος, μεταξύ άλλων, δηλώνεται μικρότερη ποσότητα από αυτή που αγοράζει ο καταναλωτής και το πλεόνασμα πωλείται σε άλλο άτομο ή μια ποσότητα πωλείται δις, με τους επιτήδειους να βάζουν στην τσέπη τους όλο το κέρδος, χωρίς να καταβάλουν φόρους.

reader.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content