Μπορεί να αναζητήσατε πληροφορίες γι’ αυτό το θέμα επειδή σκέφτεστε να αγοράστε ένα σπίτι και θέλετε να αποφύγετε τυχόν κακές επιλογές ή παραπληροφόρηση που θα σας οδηγήσουν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα για να βρείτε το δίκιο σας. 

Ένα σπίτι που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σας, λειτουργεί τέλεια και απλοποιεί τη ζωή σας, ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Δεν είναι. Το τέλειο σπίτι αποτελείται από χαρακτηριστικά κοινής λογικής που παρέχουν ικανοποίηση ανεξάρτητα από το πού ζείτε, ή πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το σπίτι σας.

Παρακάτω έχουμε κάποια χαρακτηριστικά του ιδανικού σπιτιού, βέβαια, εάν δεν βρείτε ένα ή περισσότερα από αυτά τα στοιχεία, μην ανησυχείτε, μερικά σπίτια είναι πραγματικά τέλεια. 

  1. Ξεχωριστό υπνοδωμάτιο master

Για την συλλογή όλων αυτών των πληροφοριών συμβουλευτηκαμε το μεσιτικό γραφείο Ρούλα Ρουβά Real Estate καθώς η μεγάλη του εμπειρία στο χώρο μπορεί να μας κατατοπίσει πλήρως. Έτσι, αυτό που μας είπαν ως αρκετά σημαντικό συστατικό για το ιδανικό σπίτι είναι να έχετε ένα master υπνοδωμάτιο.

Σίγουρα, μας αρέσει η θεωρία μιας-μεγάλης-ευτυχούς-οικογένειας. Αλλά μας αρέσει περισσότερο η λογική. Παρόλο που οι ανάγκες σας πιθανότατα θα εξελιχθούν με τα χρόνια (βρεφονηπιακοί σταθμοί κοντά στη μαμά και τον μπαμπά κτλ), τελικά κάποιος χωρισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε σε όλους ηρεμία και ησυχία.

Για ένα σπίτι σε ενιαίο επίπεδο, η ιδανική διαμόρφωση έχει μια κύρια master κρεβατοκάμαρα στο ένα άκρο, τουλάχιστον δύο παιδικά δωμάτια στο άλλο, ένα καθιστικό και φυσικά μια κουζίνα στη μέση.

  1. Ενιαίο επίπεδο

Ο λόγος είναι απλός. Τα σπίτια ενός επιπέδου είναι εύκολο να φροντιστούν, χωρίς να ανεβείτε μια μεγάλη σκάλα για να φτάσετε στο δεύτερο επίπεδο. Επιπλέον, η θερμοκρασία στο σπίτι είναι πιο εύκολο να ρυθμιστεί. Η διαφορά στη θερμοκρασία ελαχιστοποιείται και διασφαλίζει την άνεσή σας, ανεξάρτητα από το χώρο που βρίσκεστε.

  1. Νότιος Προσανατολισμός

Η έκθεση στο νότο έχει πολλά οφέλη. Το χειμώνα, τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό αφήνουν το φως του ήλιου να μετατρέπεται σε ελεύθερη θερμότητα, γνωστή ως ηλιακό κέρδος. Το καλοκαίρι, εάν φυτέψετε δέντρα σε αυτά τα παράθυρα, το σπίτι σας θα παραμείνει πιο δροσερό. Και τέλος, τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, και τα φυτά του κήπου ευδοκιμούν στην έκθεση στο νότο.

  1. Πολύ καλή μόνωση

Δεν μπορείτε να δείτε αυτό το ζωτικό χαρακτηριστικό, αλλά θα το νιώσετε πραγματικά. Μια πολύ καλή μόνωση βοηθά στη μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων και διατηρεί σταθερές τις θερμοκρασίες των εσωτερικών χώρων, ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν πρόκειται να νιώσετε άνετα. Η καλή μόνωση ενδείκνυται και για εκείνους που θέλουν να έχουν την δική τους κάβα ποτών στο σπίτι. 

  1. Αρκετοί χώροι αποθήκευσης

Σίγουρα γνωρίζετε ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι μεγάλη προτεραιότητα, αλλά ξέρατε ότι έχετε πάρα πολλούς κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους στα χέρια σας; Μεγιστοποιήστε τη χωρητικότητα αποθήκευσης και είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να έχετε το τέλειο σπίτι.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:LIFE