Ο Αλεξης Τσίπρας στην προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε πως υπάρχουν τρεις επιλογές όσον αφορά το συνέδριο και πως εκείνος δεν συμφωνεί με την πρώτη επιλογή, δηλαδή να είναι ένα μικρό και κλειστό συνέδριο, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται πλέον σε ένα ευρύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Στελέχη της Κουμουνδουρου σημειώνουν πως δεν έχει τεθεί θέμα όσον αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα, τονίζοντας πως αυτό δεν αλλάζει, ομως επισημαίνουν πως παράλληλα ειναι το κόμμα που αντιπροσωπεύει πλέον όλο τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα.

Άλλωστε προχθές στην πολιτική γραμματεία πέρασαν ώρα αναλύοντας τα στοιχεία που έχουν πλέον στα χέρια τους και αφορούν το χώρο από τον οποίο προήλθε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους. Είναι δεδομένο πως η πλειοψηφία απλο τους 1,7 εκατ. πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, κάτι που όπως σημειώνουν ουσιαστικά υποδηλώνει την πορεία που πρεπει να πάρει το κόμμα για να συμβαδίζει με το μέγεθος του.

Σήμερα αναμένεται να συνταχθεί και το κείμενο με τα ερωτήματα που θα τεθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10:00 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το ποια στελέχη θα βγουν μπροστά με τον Αλέξη Τσίπρα να φαίνεται αποφασισμένος να δημιουργήσει ενα σκιώδες υπουργικό συμβούλιο, επιδιώκοντας η αντιπολίτευση που θα κανουν να ειναι ισχυρή και στοχευμένη.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτό το συμβούλιο δεν θα αποτελείται μόνο απο τους λεγόμενους «προεδρικούς», με στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλωτος και η Έφη Αχτσιόγλου να θεωρείται δεδομένο πως θα βρεθούν στην πρωτο γραμμή.

reader