Στη Λαμία ο Θ. Εξαδάκτυλος: “Όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό –  όσοι φοβούνται τα εμβόλια να εξειδικεύσουν τον φόβο” – (Φωτό-Βίντεο)

5 Min Read

Επίσκεψη στην πόλη της Λαμίας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος. Στο πλαίσιο της παρουσίας του συναντήθηκε αρχικά με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Κ.κ Συμεών και εν συνεχεία με τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα και τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραϊσκο.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Εξαδάκτυλο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Κ.κ Συμεών τόνισε:

λαμια 16

“Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο. Έχουμε ένα πολεμο που τον δίνουμε όλοι μαζί απέναντι σε έναν κοινό εχθρό. Για αυτό απαιτείται ενότητα και συστράτευση. Σε αυτή την πανστρατιά είμαστε μαζί και οι υγειονομικοί και όλοι οι κοινωνικοί εταίροι αλλά και η εκκλησία η οποία οφείλει πάντοτε να δείχνει έναν δρόμο στους ανθρώπους, τον δρόμο της αγάπης. Τα όπλα τα οποία έχουμε στα χέρια μας είναι γνωστά. Είναι ο εμβολιασμός, οι μάσκες, η αντισηψία, οι αποστάσεις είναι ένας υγειονομικός πολιτισμός. Και συγχρόνως μαζί με αυτά τα όπλα για εμάς τους Χριστιανούς είναι η προσευχή η εν συναίσθηση η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα. Όλο αυτό το οπλαστάσιο είμαστε αναγκάσμενοι να το χρησιμοποιήσουμε για να προχωρήσουμε με υγεία και καλύτερες προϋποθέσεις στο μέλλον…”.λαμια 14

Αμέσως μετά την παρουσία του στο δημαρχείο Λαμιέων ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε:

“Μετά την συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη συναντήθηκα με τον δήμαρχο της πόλης όπου επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους γιατρούς της πόλης είναι άριστη και έχει δώσει άριστα αποτελέσματα. Θα χρειαστεί μια τελευταία προσπάθεια μιας και βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου η πανδημία βρίσκεται προς το τέλος της αλλά μας ταλαιπωρεί αδίκως. Στην εποχή που ζούμε όμως αυτό μπορούμε να μην το ζήσουμε. Γιατί διαθέτουμε εμβόλια και σύντομα και φάρμακα. Η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από την θεραπεία.

λαμια 2

Τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι αντίστοιχα της προσπάθειας που γίνεται. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο” όσον αφορά τον φόβο των πολιτών για τον εμβολιασμό σημείωσε: “Καταρχάς για τα μέτρα που ισχυούν αποσκοπούν πρακτικά στους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Με αυτή την σκέψη ελήφθησαν τα μέτρα” για αυτούς που λένε ότι φοβούνται είπε: “… το εμβόλιο είναι λιγότερο από ένα χρόνο μαζί μας. Ο φόβος είναι κάτι που πολλού συνανθρώποι μας επικαλούνται. Έχουμε δύο ειδών φόβους. Ειλικρινείς και με πρόφαση. Αν μιλάμε λοιπόν για τους ειλικρινείς φόβους τότε θα πούμε ότι θα πρέπει να εξειδικεύσουν τον φόβο. Όπως για παράδειγμα αν φοβάται κάποιος την θρόμβωση. Αυτό έχει απάντηση. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει εξειδίκευση” σημείωσε και συνέχισε: “Με δεδομένο ότι όλοι θα συναντηθούμε τον ιό, προσεχώς, όσοι δεν συναντήθηκαμε ήδη, γιατί η κοινωνία μας είναι ανοιχτή. Για να ξεπεραστεί λοιπόν ο ειλικρινής φόβος και η καλόπιστη απορία των συνανθρώπων θα πρέπει να πάμε εμείς οι γιατροί σε αυτούς. Χρειαζόμαστε λοιπόν την συνεργασία όλων των φορέων. Επίσης να σημειώσω πως δεν πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι αφού θα έρθει το φάρμακο γιατί να έρθει το εμβόλιο και αυτό θα είναι μια λάθος σκέψη”.

λαμια 5

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραϊσκος αφού ευχαρίστηκε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου τόνισε: “Στην κρίση που προέκυψε από τον κορωνοιο τα μάτια όλων μας στράφηκαν στους ιατρική κοινότητα και τους λειτουργούς της. Σε αυτούς που τους ονομάσαμε ήρωες εναπαθέσαμε τις ελπίδες μας την ζωή μας, τους λατρέψαμε σαν μικρούς Θεούς. Για αυτό για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία η επίσκεψη ενός ανθρώπου που εκφράζει την ιατρική κοινότητα”.

λαμια 3

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Χρήστος Γεωργίου τόνισε: “…νομίζω ότι η επίσκεψη του έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια χρονική στιγμή όπου υπάρχει δυστυχώς παρατηρούμε μια κλιμακούμενη επιδείνωση υγειονομικά στην χώρα και τοπικά. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρόεδρο αρκετά πράγματα που θα αποτελέσουν ιδέες και μελλοντικές δράσεις ώστε σε τοπικό επίπεδο να προάγωγουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών και άλλα θέματα υγειονομικά που θα βοηθήσουν στην αντιμέτωπιση του covid. Έχουμε καταλήξει σε δράσεις που απο κοινού θα υλοιποιήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει να περάσουμε σαφή μυνήματα στον κόσμο. Δεν έχει περάσει η πανδημία και είναι σημαντικό να τονίσουμε την σημαντικότητα του εμβολιασμού…” σημείωσε μεταξύ άλλων.

λαμιαλαμια 4 λαμια 6 λαμια 7 λαμια 8 λαμια 9 λαμια 10 λαμια 11 λαμια 12 λαμια 13 λαμια 15

TAGGED:
Share this Article
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *