“Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα…”! Με την συγκεκριμένη φράση ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης την πλατφόρμα διαβούλευσης των πολιτών η οποία βρίσκεται ήδη στον διαδικτυακό αέρα. Ο κ. Καραΐσκος χρησιμοποιώντας αρκετές φορές το ΜΑΖΙ και την συλλογική λογική της παράταξης του, φανέρωσε την πρόθεση του να δώσει λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις διοίκησης του δήμου, αφήνοντας πίσω το προσωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης και δίνοντας την δυνατότητα στον κάθε πολίτη να γνωμοδοτήσει να προτείνει και να συνεργαστεί για ένα καλύτερο δήμο.


“Ανοίγουμε σήμερα ένα διάλογο με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Μια πλατφόρμα μέσω της οποίας ο καθένας θα μπορεί να εκφέρει τις απόψεις του, τις παρατηρήσεις του αλλά και τις προτάσεις του για την διοίκηση του Δήμου μας δημιουργώντας την πλατφόρμα διαλόγου των πολιτών. Η πλατφόρμα διαβούλευσης δεν εντάσσεται στο προεκλογικό πλαίσιο. Είναι ένα εργαλείο ουσίας το οποίο αντανακλά την δική μας αντίληψη για την διοίκηση του Δήμου. Είναι η γέφυρα μεταξύ των δημοτών και του Δήμου. Μέσα από την διαβούλευση θα δημιουργηθεί ο δικός μας χάρτης. Ένας οδικός χάρτης για το μέλλον διοίκηση του Δήμου. Με βάση τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα γίνει η ενεργοποίηση της δυναμικής του δήμου τόνισε κατά την διάρκεια της παρουσίασης της πλατφόρμας διαλόγου των πολιτών και συνέχισε:


“Ο βασικός λόγος που ανοίγουμε αυτόν τον διάλογο είναι να δούμε όλοι μαζί πως θα αφήσουμε μαζί πίσω όλα αυτά που μας πλήγωσαν για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του δημότη, του επισκέπτη του κατοίκου. Με πρόγραμμα και σχεδιασμό ξεκινώντας από την κοινωνία των πολιτών και τελειώνοντας με συγκεκριμένες λύσεις που θα αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί τα επόμενα βήματα. Αυτή είναι η μεγάλη μας πρόκληση. Ο διάλογος αυτός να είναι ουσιαστικός και δημιουργικός με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών”.


Δείτε το σχετικό βίντεο παρουσίασης της πλατφόρμας διαβούλευσης των πολιτών


Επισκεφθείτε την πλατφόρμα διαβούλευσης στον συγκεκριμένο σύνδεσμο: https://dialogos.perifanipoli.gr/


TO ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο συνδυασμός «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ» ανοίγει τον προγραμματικό διάλογο με τους πολίτες

Θύμιος Καραΐσκος: «Είχαμε υποσχεθεί ότι οι πολίτες θα συνδυαμορφώσουν το πρόγραμμά μας για το Δήμο και κάνουμε πράξη την υπόσχεση μας μέσω της Πλατφόρμας Διαλόγου Πολιτών»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, σε ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, παρουσίασε την Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών του συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ».

«Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μας, είχα πει ότι το όραμα μας για το Δήμο θα μεταφράζεται σε ένα σχέδιο κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις και το οποίο θα φέρει την υπογραφή των Δημοτών, πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Αυτό κάνουμε σήμερα πράξη, θέτοντας σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιό μας για το Δήμο της Λαμίας. Ανοίγουμε λοιπόν το διάλογο για το Δήμο μας, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δημιουργώντας την «Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών». Μια πλατφόρμα όπου ο καθένας θα μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για τα ζητήματα της πόλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θύμιος Καραΐσκος.

Κρατώντας την υπόσχεσή του για ανοιχτή και άμεση συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση του προγράματος του συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ο Θύμιος Καραΐσκος, καλεί τους συμπολίτες του σε ολόκληρο τον Δήμο να γίνουν συμμέτοχοι και να καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της πόλης.

Η Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών περιλαμβάνει προτάσεις και θέσεις του συνδυασμού για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτή στις προτάσεις του κάθε πολίτη, ώστε να συνδυαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα του συνδυασμού. Εγκαινιάζεται, έτσι, ένας ουσιαστικός διάλογος για τη βελτίωση της καθημερινότητας, τις στοχευμένες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν σε κάθε δημοτική ενότητα, την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκτασταστάσεων και τα σημαντικά έργα υποδομής που λείπουν από το δήμο.

Σημεία από την ανακοίνωση του Θύμιου Καραΐσκου:

  • Η «Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών» δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής μας καμπάνιας. Δεν αφορά την επικοινωνία. Είναι ένα εργαλείο ουσίας, που αντανακλά τη δική μας αντίληψη για τη διοίκηση του Δήμου. Λειτουργεί ως γέφυρα, ανάμεσα στους δημότες  και τον Δήμο της Λαμίας.
  • Ο βασικός λόγος που ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία είναι να δούμε όλοι μαζί, πως θα αφήσουμε πίσω μας όσα μας πλήγωσαν, για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον Δήμο. Πως θα «βάλουμε μπρος» στο Δήμο για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του Δημότη, του κατοίκου, του επισκέπτη.
  • Δημιουργούμε το πλαίσιο μέσα από το οποίο διεκδικούμε αυτά που έχει ανάγκη ο Δήμος, δημιουργούμε μηχανισμούς ανάδειξης των κυρίαρχων θεμάτων και παράλληλα υπηρετούμε προσηλωμένοι στον στόχο, τις μικρές και τις μεγάλες μας επιλογές. Δεν υπάρχουν θέματα με τα οποία δεν έχει σχέση ο Δήμος. Για μας ο Δήμος έχει σχέση με όλα.
  • Οι προτάσεις μας αποτελούν μια βάση, ενός  ανοικτού και διαρκούς διαλόγου. Θέλουμε οι πολίτες της Λαμίας να τις αξιολογήσουν και γιατί όχι να τις βελτιώσουν, μέσα από τις παρατηρήσεις και τις δικές τους προτάσεις. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου. Με σχεδιασμό και πρόγραμμα που ξεκινούν από την κοινωνία των πολιτών και καταλήγουν σε πραγματικές λύσεις για όσο το δυνατόν περισσότερους.       

Για να γίνετε συμμέτοχοι στο διάλογο  μπορείτε να επισκευθείτε την Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών στο επίσημο site του συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ» στη διεύθυνση perifanipoli.gr , https://www.youtube.com/watch?v=AQ_-AhLjZ-A

Ακολουθήστε τον Συνδυασμό «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ» στα social media

Facebook: https://www.facebook.com/eythimioskaraiskos

Instagram: https://www.instagram.com/perifanipoli/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UChVuoBCoGiB_U2GMzV2FOUA

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνδυασμού www.perifanipoli.gr

1 Comment

  1. Μπράβο Θύμιο επιτέλους να ανασάνει η πόλη μας γιατί η τωρινή δημοτική αρχή με την ανυπαρξία της την πήγε 50 χρόνια πίσω!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like