Ενδελεχή έρευνα ζητούν οι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος – Στο τελικό κείμενο «στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα»

Για την απόφασή τους να απέχουν από την ψηφοφορία του ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers εξέδωσαν ανακοίνωση οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αυτήν, η στάση της αποχής «υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και “γκρίζες ζώνες”.

Και γι΄αυτό όπως έχει καταγραφεί συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος. Η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους. Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι “γνωστοί”, τη σπέκουλα. Επισυνάπτουμε επίσης την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα».

ethnos.gr

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. ΤΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ Η ΔΕΝ ΚΟΛΛΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ Η ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 8 ΩΡΕΣ & ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 4,& ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ…ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΙ…

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ