Μακρακώμη – “Υπεύθυνα Μαζί” : «Θύμα των λαθών της η Δημοτική Αρχή, επιβεβαιώνει τις θέσεις του συνδυασμού μας, για μια ακόμη φορά»

Η παράταξη «Υπεύθυνα Μαζί» ασκεί σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Μακρακώμης. Αναφέρεται σε καθυστέρηση έργου 16 εκατ. ευρώ και σε απόρριψη της σύμβασης.

Κριτική στη Δημοτική Αρχή Μακρακώμης για τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Στάθης Πράπας
Ο Στάθης Πράπας είναι παρουσιαστής του ΒΡΑΔΙΝΟΥ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟΥ του LAMIA POLIS 87.7 (καθημερινά 20.00-22.00). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο όπου και...

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Μακρακώμης ασκεί η παράταξη «Υπεύθυνα Μαζί», με αφορμή τη διαδικασία δημοπράτησης έργου προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η επιλογή της αρχικής διαδικασίας είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δύο αποτυχημένες προσπάθειες και καθυστέρηση τουλάχιστον 14 μηνών στην έναρξη των εργασιών

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου:

Και σήμερα γίναμε θεατές στην ίδια παράσταση, της συνεχούς αδιαλλαξίας και αλαζονείας της Δημοτικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, o Δήμος πέρσι επέλεξε να δημοπρατήσει με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγουμένη δημοσίευση προκήρυξης κατά το άρθρο 32 παρ. 2, περίπτωση γ) του ν. 4412/2016. Μια νομικά περίπλοκη διαδικασία, η οποία επιτρέπεται μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Η Δημοτική Αρχή μάλιστα για να το καλύψει αυτό, αναφέρθηκε στα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία συνέβησαν πριν από… 4 χρόνια. Αποτέλεσμα: έκπτωση μόνο 1,96% σε ένα έργο 16 εκατομμυρίων ευρώ και το Ελεγκτικό Συνέδριο να μπλοκάρει την σύμβαση.

Αμέσως μετά ο συνδυασμός μας πρότεινε την δημοπράτηση του έργου με ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό όπως άλλωστε συμβαίνει και στις περισσότερες περιπτώσεις. Η Δημοτική Αρχή αντί να αποσύρει την μέχρι τότε διαδικασία και να κάνει το έργο όπως της είπαμε, έκανε ακριβώς το αντίθετο προσβάλλοντας την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πληρώνοντας εκατοντάδες ευρώ σε δικηγόρο για την προσφυγή ενώπιον του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Αθήνα και εν τέλει να χάσει την υπόθεση αφού το έργο μπλοκαρε εξαιτίας της για δεύτερη φορά.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα όπου η Δημοτική Αρχή έκανε ακριβώς ότι είπαμε με μόνη διαφορά, ότι αν το είχε κάνει ήδη από το Σεπτέμβριο του 2025 ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και το έργο έχει ξεκινήσει άμεσα ενώ τώρα εργολάβος θα εγκατασταθεί τουλάχιστον 14 μήνες μετά την πρώτη προκήρυξη του έργου. 

Ρωτάμε τον κύριο Δήμαρχο: ποιος είναι αυτός που σταματάει το έργο, ποιος είναι αυτός που η παράταξη του λέει μόνο κατά; 

Γιατί σε όλη αυτή την πορεία η παράταξη μας δέχτηκε τεράστια λασπολογία από τους αντιδημάρχους του, ενώ το μόνο που θέλαμε είναι να γίνει το έργο νόμιμα και γρήγορα. 

Το αποτέλεσμα είναι το έργο να ξεκινάει ένα χρόνο σχεδόν μετά η δημοτική αρχή να επιμένει ακόμη και σήμερα στην ίδια αλαζονεία χωρίς να ζητάει ούτε ένα συγγνώμη προς τους δημότες για την πρωτοφανή στα χρονικά κακοδιαχείριση της.

Share This Article
Ο Στάθης Πράπας είναι παρουσιαστής του ΒΡΑΔΙΝΟΥ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟΥ του LAMIA POLIS 87.7 (καθημερινά 20.00-22.00). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο όπου και παρουσίαζε Δελτία Ειδήσεων και Ειδικές Εκπομπές. Είναι μέλος της LAMIA MEDIA VOICE.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *