Λαμία, Δημήτρης Ρίζος: “Μέτρα ουσίας και ψυχολογίας για τις πληγείσες επιχειρήσεις” (Φώτο & Βίντεο)

dimitris rizos

Το ολικό Lockdown έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Πρόκειται για μια κατάσταση άνευ προηγουμένου η οποία -δυστυχώς- πληγώνει σε μεγάλο βαθμό και τις επιχειρήσεις της δοκιμασμένης αγοράς της Λαμίας. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα μια σειρά από μέτρα ανακούφισης για τις πληγείσες επιχειρήσεις οι οποίες βαρυγκομούν να τα φέρουν βόλτα, εν μέσω πανδημίας. Μια βόλτα στο σχεδόν άδειο κέντρο της πόλης σε γεμίζει αγωνία για την επόμενη μέρα με τις προβλέψεις να πηγαίνουν περίπατο.

Συναντήσαμε τον γνωστό επιχειρηματία, οικονομικό επόπτη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας αλλά και νέο εντατεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λαμιέων για την εφαρμογή πολιτικών Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και υπεύθυνο λειτουργίας λαϊκών αγορών, Δημήτρη Ρίζο.

Δείτε αναλυτικά όσα μας είπε ο Δημήτρης Ρίζος

Αφού τον ρωτήσαμε για τα μέτρα που ελήφθησαν και το αν θα ανακουφίσουν τις πληγείσες επιχειρήσεις συζητήσαμε για την τηλεδιάσκεψη των μελών του ΕΒΕ Φθιώτιδας με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αλλά και την επόμενη μέρα…

t4 3

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο κ. Καραϊσκο και είναι τιμή μου που με όρισε ως εντατεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λαμιέων για την εφαρμογή πολιτικών Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και υπεύθυνο λειτουργίας λαϊκών αγορών. Η συγκυρία όπως βλέπετε είναι η χειρότερη που έχει ζήσει η πόλη μας και η χώρα μας. Θα προσπαθήσουμε για την ενίσχυση και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Έίμαστε ο πρώτος δήμος όπως γνωρίζω και μέσω επιμελητηρίου όπου λήφθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα, με πρωτοβουλία του δημάρχου μας και συντονισμό και του αντιδημάρχου κ. Φώσκολου. Αυτά τα μέτρα είναι και ουσίας και ψυχολογίας διότι όπως ξέρετε η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στην αγορά”.

2 5

Όσον αφορά την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών σημείωσε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Οικονομικών και συντοπίτη μας κ. Σταϊκούρα. Τον ευχαριστούμε επειδή αφιέρωσε περισσότερες από 2 ώρες ώστε να μας λύσει τις όποιες απορίες και μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο το κράτος της επιχειρήσεις. Ελπίζω πραγματικά να ξεπεράσουμε όσο πιο εύκολα αυτή την συγκυρία…”.

1 9

Το Δημοτικό  Συμβούλιο, το οποίο  με την υπ’ αριθμ.265/18-11-2020 ομόφωνη  απόφασή του,  αποφάσισε :

  1. Τηναπαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του  COVID-19  με αποτέλεσμα  να μην  κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, ως εξής:

α)  Για όσες επιχειρήσεις  έχουν ήδη  καταβάλλει τέλη για το έτος 2020, η άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων θα ανανεώνεται και για το έτος 2021 χωρίς την καταβολή νέων τελών.

β) Για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί της άδεια ή δεν έχουν καταβάλλει τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020, η άδεια χρήσης   θα εκδίδεται  και για το  2021 με την  καταβολή των τελών του  2020.

  1. Την μείωση μισθώματος κατά 40% επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Λαμιέων και των ν.π.δ.δ. αυτού, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020,  για όσους έχουν ληφθεί  μέτρα περί μερικής η ολικής αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.
  2. Τηναναστολή της   υποχρέωσης  υποβολής δήλωσης για τον καθορισμό του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων & του τέλους παρεπιδημούντων (0,5%),  για όσο χρόνο  ισχύει αναστολή της λειτουργίας τους και τη δυνατότητα  να  υποβάλουν  τη  δήλωση μετά το άνοιγμα και σε διάστημα επιπλέον 30 ημερών,  χωρίς την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων για τη μη έγκαιρη υποβολή.

t4 4

Με την ίδια  απόφαση ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού  σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.  Απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε απαλλαγής από τα τέλη ή συμψηφισμού  είναι η αίτηση του ενδιαφερόμενου καθώς και  η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποφασισθεί και ανακοινωθεί η δυνατότητα απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού, για όλους όσους πλήττονται.

t4 6

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
1 Comment
  • Αγαπητέ συμπολίτη επιχειρηματία, περιμένεις από κόμματα τα βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα?
    Αυτοί που εξουσιάζουν, τώρα & παλαιότερα, έχουν εργαστεί ποτέ, με κόπο να «βγάλουν» 1 μεροκάματο?
    Τέλος πάντων, πιέστε εκεί που πρέπει, να ανοίξουν όλα τα καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με «κρούσματα» & ανάλογη «ζώνη»…δεν αντέχετε εσείς, αλλά ούτε & οι πολίτες (μικροί- μεγάλοι)…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.