Άστατος είναι σήμερα, Τετάρτη ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για δυνατούς ανέμους που θα πνέουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η Ελλάδα χωρίζεται σε δύο τμήματα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά επικρατεί καθαρά φθινοπωρινός καιρός ενώ πιο ανατολικά παίρνουμε μια έντονη δόση από χειμώνα με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια.

Καιρός: Γιατί χωρίστηκε στα 2 η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, αυτό συμβαίνει γιατί από την μία το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο στέλνει κύματα βροχοπτώσεων και στη χώρα μας ενώ από την άλλη οι υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις, τα λεγόμενα «ατμοσφαιρικά βουνά» δεν αφήνουν αυτές τις βροχοπτώσεις να κινηθούν πιο ανατολικά.

«Έχουμε και κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τα Βόρεια Βαλκάνια που ευθύνονται για το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό του καιρού είναι και οι δυνατοί άνεμοι αλλά οι βοριάδες στο Αιγαίο θα κοπάσουν από το απόγευμα και μετά» επισημαίνει.

Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

«Για σήμερα Τετάρτη στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα συναντήσουμε έναν γενικά άστατο καιρό, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα έχουμε επίσης κάποιες τοπικές βροχές χωρίς όμως ιδιαίτερες εντάσεις» δηλώνει.

«Χαμηλές τιμές σημειώνονται στις θερμοκρασίες ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια» υπογράμμισε.

 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ