Γ. Οικονόμου: Στην Κωνσταντινούπολη και τον Πατριάρχη για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 comments
2 Min Read
Photo3 5

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη. 

Στην Κωνσταντινούπολη παραβρίσκονται επίσης εκατοντάδες πολίτες της Φθιώτιδας, καθώς και Υπουργοί, Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι και τοπικοί φορείς.

Ο Άγιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης υπήρξε κληρικός της Μητροπόλεως Φθιώτιδας και αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Η μνήμη, αλλά και οι εμπειρίες για τη διακονία, την αγάπη και την συμπαράσταση που απλόχερα έδινε στους ανθρώπους, είναι η ζωντανή μαρτυρία που συγκροτεί την αντίληψη που υπάρχει για το βίο του.

Photo1 7

Η Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα επετεύχθη χάρη στις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ Συμεών, ο οποίος ηγείται της αποστολής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδας, με το υψηλό κύρος που διαθέτει στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, επέτυχε να υποστηρίξει ενώπιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ Βαρθολομαίου, με τρόπο υποδειγματικό, άριστα τεκμηριωμένο και απόλυτα μεθοδικό το αίτημα της Αγιοκατάταξης, η οποία χωρίς αμφιβολία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας της Μητροπόλεώς μας, τόσο από εκκλησιαστικής και θεολογικής, όσο και από κοινωνικής και τοπικής σκοπιάς.

Αξιομνημόνευτη ήταν η συμβολή του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Νικολάου, για τον τρόπο που χειρίστηκε το αίτημα της επίσημης αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, στη διάρκεια της διακονίας του. 

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση με εκπροσώπους της ρωμαίικης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα, τις αγωνίες που αντιμετωπίζουν αλλά και την επιμονή τους να κρατήσουν ζωντανό το αποτύπωμά τους.

Photo4 3 Photo2 7 Photo3 5

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
  • Θα μπορούσατε όλοι μαζί έτσι όπως πήγατε στη πόλη …….να ……..ζητήσετε……απαιτήσετε….. από το πρωθυπουργό της άρση της αδικίας από την μη ύπαρξη αυτόνομου πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.
    Όνομα: Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας . ” θερμοπύλες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content