Γ. Ν Λαμίας – εργαζόμενοι : “Εισπράττουμε φτηνές δικαιολογίες και υποσχέσεις”

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
2 Min Read
lamianow nosokomeio diamartyria ygeionomikon 22

Ανακοίνωση από το σωματείο εργαζομένων του γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Διαβάστε σχετικά

Στο ίδιο έργο θεατές…
Τον Απρίλιο του 2021 διαμαρτυρόμασταν για την απόφαση του Δ.Σ του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας σχετικά με την περικοπή της προϋπολογισμένης πρόσθετης υπερωριακής απασχόλησής των εργαζομένων.

Τώρα βρισκόμαστε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
Στο νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Λαμίας οφείλονται οι συνολικές απολαβές (3) τριών, τουλάχιστον, μηνών (από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2022) για την πρόσθετη υπερωριακή του απασχόληση.

Την ίδια ώρα που:
• οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι.
• οι υγειονομικοί, εν καιρώ πανδημίας, εισέπραξαν τα υποκριτικά χειροκροτήματα.
• ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανιούσα και ο πενιχρός βασικός μισθός δεν φτάνει.

ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ: Φτηνές δικαιολογίες και υποσχέσεις !

Για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο, οι λιγοστοί εργαζόμενοι χρειάζεται, πολλές φορές, να προσφέρουν υπηρεσίες πέραν του δηλωμένου υπερωριακού χρόνου.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας διαβεβαιώνει ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, η έγκριση πρόσθετης επιχορήγησης προκειμένου να υπάρξει αποπληρωμή των ποσών στους δικαιούχους. Το Υπουργείο Υγείας, βασιζόμενο στην ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος-λειτουργήματος του υγειονομικού, θεωρεί δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν υπηρεσίες δείχνοντας την αναγκαία υπομονή για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους για την πρόσθετη υπερωριακή τους απασχόλησή και δεν εγκρίνει τις ανάλογες πιστώσεις.

Λοιπόν… η υπομονή μας εξαντλήθηκε !

Επισημαίνουμε ότι:
Η μη απόδοση του ποσού που αντιστοιχεί στην υπερωριακή απασχόληση συνεπάγεται, επί της ουσίας, περιορισμό του χρόνου εργασίας.
Πως άραγε θα λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο, εάν το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό του δεν προσφέρει πρόσθετη υπερωριακή εργασία;
Ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή του: την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των δεδουλευμένων για την πρόσθετη υπερωριακή απασχόλησή.

Το Δ.Σ

, Φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Λυπάμαι για εσάς, που δεν σταθήκατε δίπλα στους υγειονομικούς συναδέλφους σας, που δεν τρυπήθηκαν με την πειραματική ουσία…τόσα χρόνια , ώρες-ωρών δίπλα – δίπλα & τους αφήσατε να τους εξουθενώσουν οι πολιτικοί υπάλληλοι ( ΝΤΙΛΕΡ ) των Φαρμακευτικών Εταιριών. Έτσι να πορεύεστε & σας ετοιμάζουν νέες πειραματικές εκπλήξεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.