«Επιστροφή στο Σχολείο» για παιδιά ευάλωτων ομάδων στα Τρίκαλα

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
gjgjg

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη δράση συνεισφοράς και φροντίδας για παιδιά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.

Το πρώτο κουδούνι για δεκάδες παιδιά ευάλωτων ομάδων στον Δήμο Τρικκαίων χτύπησε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και 3 οργανισμοί προετοίμασαν αυτή την όμορφη εμπειρία με μια εκδήλωση στα Τρίκαλα. Η δράση «Επιστροφή στο Σχολείο» που υλοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων και εστίασε ακριβώς στην προετοιμασία για το σχολεία.

Παιδιά προσφύγων, μεταναστών, Ρομά, ευάλωτων ομάδων, συγκεντρώθηκαν και με μια όμορφη γιορτή «γεύτηκαν» το κλίμα του σχολείου.

Με ζωγραφική και μουσική, με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, η πρώτη ημέρα στο σχολείο θα είναι ευκολότερη ως προς την προσαρμογή των παιδιών.

Κάτι που επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, ο οποίος ταυτοχρόνως ευχαρίστησε κάθε έναν και μία που μετείχαν στη δράση. Ευχαρίστησε, επίσης, τους προϊσταμένους των Δ/νσεων Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Τρικάλη (Α/θμιας) και Καπανιάρη (Β/θμιας), καθώς και την υπεύθυνη της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων κ. Καλκάνη για την παρουσία τους και τη στήριξη της δράσης. kentro sxoleio7

Η δράση στα Τρίκαλα αφορούσε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών, τα οποία παρακολουθούν το σχολείο και οι οικογένειες τους είναι ωφελούμενοι των δομών Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά, DRC Greece, e-trikala και ΙΟΜ.

Τα παιδιά ζωγράφισαν χαρτοκιβώτια με θέμα «Το σχολείο μου», στα οποία τοποθετήθηκε υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για τάξεις υποδοχής, και θα διαμοιραστεί στα σχολεία από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και μαθήτριες (τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια κ.α.).

Η εκπαιδευτική εκδήλωση είχε ως στόχο την υποστήριξη των μεταναστών, προσφύγων και άλλων ευάλωτα κοινωνικά παιδιών που διαμένουν στην περιοχή των Τρικάλων, υλοποιούμενη στο πλαίσιο του προγράμματος Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση (ACE) που υλοποιεί η DRC Greece με την Υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της UNICEF. kentro sxoleio6

Ο ΔΟΜ δραστηριοποιείται στα Τρίκαλα στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η δημιουργία της πρόσκλησης μεταφράστηκε και διανεμήθηκε στα αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί, κουρμαντζί, ουκρανικά και ρώσικα, για την προώθηση στους συνεργαζόμενους φορείς αλλά και στους ωφελούμενους.

Η δράση είναι μέρος της υποστήριξης πρόσβασης παιδιών προσφύγων και μεταναστών στη δημόσια εκπαίδευση από την οργάνωση Δανικό συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – DRC Greece και αφορά παιδιά πρόσφυγες, μετανάστες ή άλλων κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε κανένα παιδί να μην αισθάνεται μόνο και κανένα παιδί να μην αισθάνεται πως δεν είναι ισότιμο μέλος μιας κοινωνίας.

in.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to Hide Advanced Floating Content