Ένταξη έργων 39.000.000 € ζήτησε από τον Πέτσα ο Σπανός

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/21 at 12:20 ΠΜ
2 Min Read
spanos.petsas722

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και κατέθεσε πρόταση ένταξης έργων συνολικού προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ) στο πρόγραμμα: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Παράλληλα με τη συνάντηση εργασίας, ολοκληρώθηκε και η τυπική διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης ένταξης των ακόλουθων έργων:

1. «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΚΥΜΗΣ», προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ.
2. «ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ – ΗΛΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ», προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ.
3. «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ.
4. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΗΒΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΝΑΒΑΡΙ», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
5. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΣΟΣ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ», προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.
6. «ΈΡΓΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (ΟΚΩ)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο συνοδευτικό των υπολοίπων.
Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, κατά την οποία εισήχθη ως έκτακτο θέμα και εγκρίθηκε ομόφωνα η κατάθεση της πρότασης ένταξης με τα συγκεκριμένα έργα.

Εκτός αυτών των ως άνω προταθέντων έργων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα υλοποιήσει έργο οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού άνω των 50.000.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με βάση την τεχνική μελέτη την οποία έχει ήδη εκπονήσει η «Εγνατία ΑΕ».

Μετά την κατάθεση της πρότασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η οδική ασφάλεια είναι ύψιστη προτεραιότητα και τεράστια ανάγκη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

»Στο πλαίσιο αυτό ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών και καταθέσαμε πρόταση ένταξης 5 σημαντικών έργων βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε ισάριθμα ιδιαιτέρως κρίσιμα σημεία του οδικού μας δικτύου με συνολικό προϋπολογισμό 39.000.000 ευρώ.

»Ευχαριστώ και συγχαίρω τις υπηρεσίες μας, Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού, για την ταχεία ωρίμανση μελετών και τον σχεδιασμό των φακέλων, που μας επέτρεψε να είμαστε από τους πρώτους ΟΤΑ της χώρας, που κατέθεσαν πλήρη φάκελο έργων προς ένταξη».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content