1

Ανακοίνωση αναφορικά με την περαιτέρω αξιοποίηση των Θερμοπυλών εξέδωσε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Φθιώτιδας.

Διαβάστε χαρακτηριστικά

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις τα τελευταία αρκετά χρόνια στην πόλη της Λαμίας, διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε σε μία ευλογημένη τοποθεσία η οποία διαθέτει τους πόρους αλλά και τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό χωρίς όμως να έχει γίνει από πλευράς της πολιτείας κάποιο ουσιαστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει διότι κανείς έως τώρα δεν έχει ασχοληθεί με την μετατροπή των πόρων αυτών σε τουριστικό προϊόν με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη.

Γενικότερα τα οικονομικά μεγέθη που δημιουργεί ο Τουρισμός σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο είναι γνωστά τοις πάσι, χωρίς αυτά να περιορίζονται φυσικά μόνο σε διανυκτερεύσεις και μεταφορές, αφού ενισχύουν άμεσα ποσοστό μεγαλύτερο του 30% των επιχειρήσεων αλλά και δημιουργούν προστιθέμενη αξία και στις υπόλοιπες.

Πιο συγκεκριμένα και παίρνοντας τα ελπιδοφόρα μηνύματα από την Τουριστική επιτροπή του Δήμου Λαμιέων η οποία σχεδιάζει ένα πλήρες σχέδιο δράσης, θέλουμε να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών που όπως αποδεικνύεται κατέχει τα παγκόσμια πρωτεία σαν “BRAND”.

Οι Θερμοπύλες αποτελούν αρχαιολογικό χώρο εξέχουσας σημασίας και παγκοσμίου φήμης, αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς.Επιπλέον είναι ένας χώρος με δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.Οι Πηγές σηματοδοτούν τη Μέση Πύλη, κατά την Ιστορία του Ηροδότου, αφού η ύπαρξη του Φωκικού τείχους, όπως αυτό αναφέρεται από τον αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, σε συνδυασμό με την θυσία των Ηρώων της μάχης, πέρα από την τεράστια αρχαιολογική σημασία τους, σηματοδοτούν την αντίσταση που έφεραν οι Έλληνες της αρχαιότητας στους «βαρβάρους», και την υπεράσπιση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Με δεδομένη την τεράστια ιστορική σημασία του αρχαιολογικού χώρου Θερμοπυλών, και τις προοπτικές που απορρέουν από την ανάδειξή του σε τουριστικό προϊόν, υπάρχει έντονη ανησυχία αναφορικά με την ύπαρξη δομής προσφύγων, στην περιοχή, και συγκεκριμένα δίπλα στις εγκαταστάσεις του παλαιού υδροθεραπευτηρίου.Θεωρούμε ανάγκη στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου τουριστικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της περιοχής, την άμεση εξεύρεση εναλλακτικού χώρου με σκοπό την μετακίνηση της δομής σε αυτόν.

Επιπλέον θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας και την αμέριστη βοήθειά μας προς την τουριστική επιτροπή του Δήμου Λαμιέων που κατευθύνεται προς την αξιοποίηση και την ανάδειξη των Θερμοπυλών η οποία θα μας βάλει δυναμικά σαν περιοχή στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Τέλος, σαν κλάδος, που η δραστηριότητά μας εξαρτάται άμεσα από την ύπαρξη επισκεπτών, και με δεδομένα την υπεραξία που δημιουργείται προς τις επιχειρήσεις κάθε μορφής, αλλά και την ύπαρξη των προοπτικών όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, ζητούμε τις άμεσες ενέργειές των τοπικών αρχών, αλλά και την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών, και των δημοτών προς την κατεύθυνση αυτή.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας
  Η πρόεδρος
Σαμαρά Παναγιώτα

 

Τα μέλη:

Ξυδιάς Δημήτριος
Κούτρα Αικατερίνη
Τσαμαντάνης Κωνσταντίνος
Κυρίτσης Γεώργιος
Φουρλιάς Αλέξανδρος
Μουτσουρούφης Παναγιώτης
Οικονόμου Όλγα
Τεμπέλης Κωνσταντίνος
Τσαμαντάνη Θωμαή
Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Γερμανία: Viral οι φωτογραφίες με τον γυμνό άνδρα που κυνηγά αγριογούρουνο

Previous article

Στο ΦΕΚ το έργο ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας – Χ. Σταϊκούρας: Ένα ακόμη βήμα για ένα εμβληματικό έργο

Next article

1 Comment

  1. Δίκαιο έρχεται, αλλά αυτους που ψηφίζεται και στηριζεται, έχουν το μυαλό για παγκυρια και παζάρια και ταισθα να πέφτουν κάθε μήνα. Μέχρι εκει φθανουν

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

Λαμία : “Ανεπίτρεπτη η μη αναπλήρωση της καθαρίστριας από τον Δήμο Λαμιέων” – Διαμαρτυρία από το Δ.Σ Κομποτάδων – Μεξιατών

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων – Μεξιατών για  την  απουσία ...
TOP STORIES