Απαντήσεις και πολιτικά δεδομένα που πρώτη φορά καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, παρουσιάστηκαν στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις, οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες της τραγωδίας και η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό με τη Νέα Δημοκρατία να σαρώνεται από την αυξανόμενη κοινωνική οργή. Οι απαντήσεις των πολιτών είναι πρωτοφανείς ενώ για πρώτη φορά πάνω από τους μισούς τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών και θεωρούν πως η κυβέρνηση έχει απωλέσει την κοινωνική νομιμοποίηση.
Ιστορικό χαμηλό και στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ που πέφτει στο 23%. Συγκάλυψη για τα Τέμπη βλέπει το 71,9% και ευθύνες της κυβέρνησης διαπιστώνει το 85%.
Αλλάζουν όλα μετά τη χθεσινή δημοσκόπηση
Σύμφωνα με τα ευρήματα που ανέλυσε ο Διευθυντής Ερευνών της GPO Αντώνης Παπαργύρης, για πρώτη φορά η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δυστύχημα και την συγκάλυψη των ευθυνών.
Στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 8,3%.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση στο 23,1% από 26,7% τον Ιανουάριο. Το ΠΑΣΟΚ 14,8% από 16,6% τον Ιανουάριο. Μεγάλη άνοδο στο 6,9% από 3,8% τον Ιανουάριο καταγράφει η Πλεύση Ελευθερίας ενώ η Ελληνική Λύση ανεβαίνει από το 7,9% τον Ιανουάριο στο 9,2% σήμερα. Ακολουθούν ΚΚΕ (7,9%). ΣΥΡΙΖΑ (6%). Φωνή Λογικής (4,2%), ΝΙΚΗ (2,2%), Κίνημα Δημοκρατίας (2,1%), ΜεΡΑ25 (1,8%), Νέα Αριστερά (1,7%).
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, στην πρώτη θέση είναι η απάντηση «Κανένας» με 36,7%, Κ. Μητσοτάκης 24,9%, Ν. Ανδρουλάκης 8,8%, Κ. Βελόπουλος 5,7%, Ζ.Κωνσταντοπούλου 5,3%. Και ακολουθούν: Δ.Κουτσούμπας, Σ.Φάμελλος, Στ.Κασσελάκης, Α.Λατινοπούλου, Α.Χαρίτσης, Δ.Νατσιός και Β.Στίγκας.


Στο ερώτημα αν μετά τις εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 52,5%.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση, «ναι και μάλλον ναι» απαντά το 67,7%.

Στο ερώτημα αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, «όχι και μάλλον όχι» απαντά το 59,8%.

Το 71,9% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση των Τεμπών, το 85% της αποδίδει ευθύνες για την τραγωδία και το 86,2% πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.



Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 58,6% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση για το δυστύχημα, ενώ το 65,6% πιστεύει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.


Με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια οι πολίτες δηλώνουν ότι ήθελαν να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων κατά 64,1%, να ζητήσουν δικαιοσύνη 56,1% και να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση 47,4%.

Το 82,4% θεωρεί ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση.

koutipandoras.gr
ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΤΟ ΔΕΚΑΕΝΙΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΣΤΑΝ.. ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ…Ο ΛΑΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ…..ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΕΥΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ..ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΧΗ…ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΗΡΑΝ ΘΑΡΟΣ.. ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΟΛΛΟΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ .ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΟΔΚΟΠΗΣΕΙΣ ..ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ..
Penelope Mavrommatis Επίσης να’σαι καλά….
John Karyotis πρέπει να γράψω αρκετά…!! Καλό βράδυ & Καλή φώτιση!!
Penelope Mavrommatis Για πες μου φίλη μου που κάνω λάθος….
Μόνο κομματικές κυβέρνησης τελείωσαν για την Ελλάδα,η επόμενη κυβέρνηση θα έχει τρία κόμματα τουλάχιστον, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα προσαρμοστούμε ανάλογα!!!!
Mirisiotis Giorgos Το θέμα είναι ότι όλοι είναι τα ίδια σκ@τά!
Αυτοί καταλαβαίνουν πως πρέπει να έχουν σύμπνοια για να επιβιώσουν, εμείς δεν το καταλαβαίνουμε!
Mirisiotis Giorgos δεν νομίζω ότι θα πετύχει αν γίνει!!!
Με βάση αυτή την δημοσκόπηση δεν προκύπτει κυβέρνηση….Η Ν.Δ παραμένει πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία… Συμπέρασμα, μην εκπλαγεί ο λαός γιατι προβλέπω στην αντιπολίτευση ότι θα γίνουν κάποιες “κωλοτούμπες” κι εκεί θα πέσει πολυ γέλιο….
Φάτσες