Χρήστος Σταϊκούρας: Οι ασφαλείς και προσβάσιμες μεταφορές είναι προνόμιο για όλους τους πολίτες

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Προσερχόμενος στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, υπό τη Βελγική Προεδρία, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε, κυρίως, δύο θέματα:

Τί πρέπει να κάνουμε για να έχουμε καλύτερες σιδηροδρομικές μεταφορές και τί πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των εργασιών της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου.

Για το μεν πρώτο, ο κανονισμός για την κατανομή της σιδηροδρομικής χωρητικότητας είναι εργαλείο για την καλύτερη αξιοποίηση και εκμετάλλευση του δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1 265

Για το δεύτερο, ύψιστης σημασίας είναι η ένταση των πρωτοβουλιών, σε κάθε επίπεδο, για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των υποδομών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι – όλο και περισσότερο – ασφαλείς και προσβάσιμες μεταφορές είναι προνόμιο για όλους τους πολίτες, ιδίως για αυτούς που αντιμετωπίζουν περισσότερες οικονομικές, κοινωνικές και γεωγραφικές δυσκολίες. Ταυτόχρονα, είναι υποχρέωση για την πολιτική και τους πολιτικούς και μέσο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.