Χ. Σταϊκούρας : “Επανέρχομαι… διότι κυκλοφόρησε επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία”

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
staikoyras12

Επανέρχεται με νέο δελτίο Τύπου αναφορικά με τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών στην περιοχή της Φθιώτιδας ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως αναφέρει στη νέα ενημέρωση του μετά την προηγούμενη, “… δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε – διαδικτυακά Επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία”.

 

Η Ελληνική Κυβέρνηση, αποδεδειγμένα, από την αρχή της θητείας της στέκεται κοντά στους Έλληνες αγρότες, προκειμένου να στηρίξει αυτούς που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και όχι μόνο.

Αυτό το πράττει συστηματικά, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, βρίσκοντας κάθε φορά τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

Σήμερα, δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε – διαδικτυακά Επιστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία.


Συγκεκριμένα, η πραγματική Επιστολή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:

1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου. 

Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

2ον. Έχει την Υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

3ον. Απευθύνεται στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό.


Στη βάση της πραγματικής Επιστολής, ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός του Υπουργείου Οικονομικών με συνεργασία βρήκαν τους πόρους, προκειμένου να ενισχύσουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), για εκκρεμή θέματα αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας. Άλλωστε, ο Υπουργός ΑΑΤ στο έγγραφό του προς αυτούς, σημείωνε: «Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διαθέτει πιστώσεις για  τη χρηματοδότηση του προγράμματος».

Η διαδικασία αποζημίωσης δρομολογείται τις επόμενες ημέρες. 

Μεταξύ των προϊόντων που θα αποζημιωθούν, με βάση αιτήματα του ΥΠΑΑΤ για όλη την Ελλάδα, είναι τα μύδια, η λεβάντα, τα σταφύλια Grimson Λάρισας και Πιερίας, η βιομηχανική πατάτα, το επιτραπέζιο σταφύλι Καβάλας, οι επίσπορες πατάτες, οι κτηνοτρόφοι, τα μήλα Ζαγοράς, η κλημαντίνη, οι ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς και άλλα αγροτικά προϊόντα. Μετά από αυτές τις ενισχύσεις σε συμπατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα, το συνολικό – αρχικά – διαθέσιμο ποσό ύψους 150 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας στον πρωτογενή τομέα, αυξάνεται σημαντικά.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για πολλές περιοχές της χώρας και Έλληνες αγρότες, ανάμεσά τους και για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ειδικά για την Ανατολική Φθιώτιδα. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι, «βλέπει και ακούει» τα προβλήματα των πολιτών της πρωτογενούς παραγωγής και με θεσμική συνεννόηση, τάξη και αξιοπιστία, η οποία δεν πρόκειται να διαταραχθεί από «θορύβους», συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας.

Επιστολή - Αίτημα ΥπΑΑΤ προς ΥπΟικ
Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *