Αυξήσεις φωτιά έρχονται στα καύσιμα, ενώ ισχυρό χτύπημα έρχεται για όσους τα τελευταία χρόνια στράφηκαν στην υγραεριοκίνηση, ως πιο οικονομική λύση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Γιώργος Ασμάτογλου,διπλάσια θα είναι η επιβάρυνση στο Υγραέριο Κίνησης σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα (αμόλυβδη, πετρέλαιο).

 

«Ο φόρος στην υγραεριοκίνηση θα είναι διπλάσιος σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα. Δηλαή αν σήμερα το υγραέριο κίνησης κοστίζει 0,65 ευρώ μετά την αύξηση του ΕΦΚ θα κοστίζει 0,85 ευρώ! Η αύξηση κατά 0,20 ευρώ θα επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κατέφυγαν στην λύση της Υγραεριοκίνησης για να μειώσουν το κόστος χρήσης του οχήματός τους με την τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης που το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό» είπε ο κ. Ασμάτογλου.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι αν αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος στα καύσιμα τότε θα μειωθεί η ζήτηση και η κατανάλωση με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα του κράτους.

 

Οι επιβαρύνσεις στο υγράεριο κίνησης αναμένεται να επηρεάσουν πάνω από 200.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν τοποθετήσει συστήματα υγραεριοκίνησης «εκτοξεύοντας» το κόστος χρήσης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Πηγή βίντεο: enikos.gr

ΠΗΓΉ

 

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like