Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    paidaki | Lamianow.gr
    Λουτράκι: Επιμένει στην καταγγελία η δασκάλα του 6χρονου – «Την θώπευσε στο στήθος, είχε ερωτική διάθεση» λέει ο δικηγόρος της
    simoria | Lamianow.gr
    Συμμορία έφερνε παιδιά από το εξωτερικό και τα έβαζε να πουλάνε λαθραία τσιγάρα – Ζούσαν σε υπόγεια, όποιος αντιδρούσε έτρωγε ξύλο
    lakonia | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία Byron: Δραματικές ώρες στη Λακωνία – Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της (EIKONEΣ, ΒΙΝΤΕΟ)
    jjjg 1 | Lamianow.gr
    Πλημμύρισε αίθουσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Φοιτητές προσπαθούν να σταματήσουν τα νερά, δείτε βίντεο
    fotis | Lamianow.gr
    Οδύνη και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα, συντετριμμένη η μητέρα του
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - “Μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Φθιώτιδας”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

“Μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Φθιώτιδας”

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Αυγ 20, 2018 @ 12:14
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Στην υπογραφή της σύμβασης ενός μεγάλου και αναγκαίου έργου για τη αντιπλημμυρική θωράκιση του Σπερχειού ποταμού, στη Φθιώτιδα, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Πρόκειται για ένα έργο που επιχειρεί να δώσει τέλος στα συνεχή πλημμυρικά φαινόμενα, ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών, αλλά και την προστασία των ιδιοκτησιών.

Με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και η απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών, φερτών υλών και βλάστησης  από την κοίτη του Σπερχειού ποταμού και των παραποτάμων του.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε επί μέρους τμήματα, στην περιοχή από τη θέση του νέου μεριστή που κατασκευάστηκε από την ΕΡΓΟΣΕ,  έως και το  τεχνικό υδροληψίας  του Αρδευτικού έργου Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού, σε μια περιοχή συνολικού μήκους περίπου 28 χλμ.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής:

Α. Αποκατάσταση της διατομής της υφιστάμενης κοίτης του ποταμού, από την οποία θα αφαιρεθούν απορρίμματα, φερτά υλικά (μπάζα – προσχώσεις), αυτοφυής βλάστηση (καθαρισμός καλαμιών, εκρίζωση και απομάκρυνση θάμνων και δένδρων) που εμποδίζουν τη ροή του νερού.   

Β. Συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων (παρόχθιων  έργων  αντιπλημμυρικής προστασίας, προβόλων κατεύθυνσης ροής από συρματοκιβώτια (σαρζανέτ), λιθορριπών προστασίας πρανών), τα οποία έχουν υποστεί βλάβες από τις πλημμύρες.

Γ. Άρση των προσχώσεων κάτω από οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες συμπεριλαμβανομένων  των τμημάτων συναρμογής με την εκατέρωθεν κοίτη, προκειμένου η κοίτη του Σπερχειού ποταμού  να αποκατασταθεί ως προς την διατομή της και να αποκτήσει ενιαία κλίση, ομοιόμορφη  ροή, ώστε  να μην λιμνάζουν νερά και να μην δημιουργείται  τοπική εναπόθεση  φερτών υλικών.

Η περιοχή επέμβασης χωρίζεται σε τομείς ως εξής:

α) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από το  νέο μεριστή έως και την γέφυρα Παλ. Εθν. Οδού Λαμίας –  Αθηνών, μήκους περίπου 600 m.

β) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα της Παλ. Εθν. Οδού Λαμίας – Αθηνών έως τη γέφυρα της Επαρχ. Οδού  Λαμίας – Φραντζή, μήκους περίπου 4.900 m.

γ) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα της  Επαρχ. Οδού  Λαμίας – Φραντζή  έως τη γέφυρα ΟΣΕ, μήκους περίπου 3.300 m.

δ) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα ΟΣΕ έως τη γέφυρα Επαρχ. Οδού ΣΣ Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου, μήκους περίπου 3.850 m.

ε) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα Επαρχ. Οδού ΣΣ Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου έως τη γέφυρα Επαρχ. Οδού Δ.Δ. Λιανοκλαδίου – Λουτρά Υπάτης, μήκους περίπου 9.200 m.

στ) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από  τη γέφυρα Επαρχ. Οδού Δ.Δ. Λιανοκλαδίου – Δ.Δ.Λουτρών Υπάτης έως το τεχνικό υδροληψίας του αρδευτικού έργου Αμουρίου–Λιανοκλαδίου –Ζηλευτού, μήκους περίπου 9.200 m., όπου  περίπου είναι και  το όριο του Δήμου Λαμιέων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής: «Έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να προλαβαίνουμε πριν γίνει το κακό. Οι πλημμύρες στον Σπερχειό είναι ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής επί χρόνια. Με ένα μεγάλο έργο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο προσέχουμε για να έχουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπεριφερειάρχη μας, τον Θύμιο Καραΐσκο, που διέγνωσε την ανάγκη και εισηγήθηκε την υλοποίηση μιας σειράς εργασιών που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική  θωράκιση της περιοχής».        

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

TAGGED:ΣΠΕΡΧΕΙΟΣΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Χωρίς κόσμο ο Άρης στην Λαμία!
Next Article Θεσσαλονίκη: Έζησαν το μαρτύριο της ζωής τους κλειδωμένοι – Σάλος από την αποκάλυψη της αλήθειας!
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
14°C
Lamia
overcast clouds
14° _ 12°
91%
2 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
agrotis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης