Λαμία-πλαστά διπλώματα: Συνεχίζονται οι έρευνες των “αδιάφθορων” / Καταγγελίες και ανακλήσεις από το 2014!

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
6 Min Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των “αδιάφθορων” σχετικά με τα πλαστά διπλώματα, άδειες και έγγραφα που εκδίδονταν μέσω του Υπουργείου Συγκοινωνιών της Λαμίας. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο “ξεσκεπάστηκε” στα μέσα Ιουνίου μετά την στοιχειοθέτηση των κατηγοριών εις βάρος συγκεκριμένων ατόμων που είχαν μετατρέψει σε “μπίζνα” με… παχυλές απολαβές το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Λαμίας.

Υπενθυμίζουμε πως στο κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα εμπλέκονταν συνολικά 15 άτομα ανάμεσα στους οποίους ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και ένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών. Ο “κοριός” των “‘αδιάφθορων”, “έβγαλε” περισσότερες από 2.000 σελίδες συνομιλιών, όπου καταγράφονται συνεννοήσεις και χρηματικά deals που είχαν στόχο οι «πελάτες» να προμηθεύονται με ή ακόμη και χωρίς εξετάσεις, την άδεια οδήγησης που τους χρειάζονταν.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μάλιστα 5 εξ’ αυτών προφυλακίστηκαν μετά από μαραθώνια διαδικασία.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους και το πρωί της Πέμπτης (14 Ιουνίου 2018) έγινε το «ντου» στο κτίριο της οδού Ανθήλης στη Λαμία, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (άλλοτε υπουργείο Συγκοινωνιών). Τα ευρήματα αρκετά, η δικογραφία ογκοδέστατη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι έρευνες μέρα με την μέρα οδηγούνται όλο και πιο πίσω… χρονικά!

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Καταγγελίες από το 2014!

Το φαινόμενο της παράνομης διαδικασίας για την έκδοση πλαστών διπλωμάτων και Π.Ε.Ι, είχε καταγγελθεί στο παρελθόν από πρόσωπο που βρισκόταν σε θέση ευθύνης στο Υπουργείου Συγκοινωνιών. Μάλιστα σχετικά έγγραφα για ανάκληση Π.Ε.Ι είχαν αναρτηθεί στην Διαύγεια ενώ αργότερα πάρθηκαν και επίσημες αποφάσεις από τις αρχές για οριστική ανάκληση βεβαίωσης άδειας ενάρξεως λειτουργίας Π.Ε.Ι. για σχολή οδηγών.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

 

 

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Άνοιξε ο “ασκός του Αιόλου”

Από την στιγμή που υπήρξαν οι σχετικές καταγγελίες -και φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά- η διαδικασία ναι μεν φάνηκε να “παγώνει” αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις καταγγελίες που είχαν γίνει το 2014 άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων, με τους ανθρώπους που αποφάσιζαν, παρακολουθούσαν και “χειρίζονταν” την υπόθεση -υπό την εποπτεία του Εσωτερικών- να προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εις βάρος όσων έπρατταν παρανόμως.  Καλά γνωρίζοντες τονίζουν ότι η έκδοση “μαιμού” διπλωμάτων και εγγράφων κρατάει από το 2012. Οι “αδιάφθοροι” μάλιστα λέγεται πως έχουν στοιχεία τα οποία μελετούν προκειμένου να καταλήξουν σε νέες έρευνες και διώξεις για πρόσωπα αλλα και Σχολές Οδηγών το προσεχές διάστημα.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τι γίνεται με τους κατόχους των πλαστών διπλωμάτων;

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο Εισαγγελέας ζήτησε την ανάκληση των “μαϊμού” διπλωμάτων που έχουν εντοπιστεί κι όσων θα εντοπιστούν στην πορεία της έρευνας. Μάλιστα οι αριθμοί των αδειών έχουν δοθεί στις αστυνομικές αρχές με τη υποσημείωση όποιος εντοπίζεται να συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία αφού επί της ουσίας θα είναι σα να μην έχει δίπλωμα.

Η υπόθεση σίγουρα θα έχει και συνέχεια και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους!

Να ριχτεί άπλετο φως ζητά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

“Με αφορμή τα δημοσιεύματα για συλλήψεις για «πλαστά διπλώματα» και τις έρευνες, που διενεργούνται στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, και χωρίς να γνωρίζουμε τα όποια ευρήματα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να καταδικάσουμε τα φαινόμενα αυτά, και να καλέσουμε :

1. Τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία, και
2. Την Κυβέρνηση, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους διατηρώντας ένα
αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες
ενέργειες, και να προχωρήσουν σε μέτρα που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων Μεταφορών Περιφερειακών Ενοτήτων”.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ                                                                                                                          ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *