Το Ισραήλ σκότωσε τον Αζίζ Σάλχα στη Γάζα: Το 2000 είχε φωτογραφηθεί με το αίμα Ισραηλινών στρατιωτών στα χέρια του

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Ένας από τους δράστες του λιντσαρίσματος δύο Ισραηλινών στρατιωτών στη Ραμάλα το 2000, ο Αζίζ Σάλχα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των IDF στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν τα παλαιστινιακά μέσα.

Ο Αζίζ Σάλχα έγινε διάσημος κουνώντας τα χέρια του που ήταν καλυμμένα με το αίμα δύο εφέδρων Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν δολοφονήσει ο ίδιος και άλλοι δράστες στη Ραμάλα.

Η εικόνα του να βρίσκεται στο παράθυρο με τα χέρια αιματοβαμμένα έμεινε χαραγμένη στο μυαλό των Ισραηλινών ως μια από τις καθοριστικές στιγμές της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Πριν από σχεδόν 24 χρόνια, οι έφεδροι του Ισραηλινού Στρατού Vadim Norzhich και Yosef Avrahami λιντσαρίστηκαν από όχλο Παλαιστίνιων, ενώ κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα στη Ραμάλα, αφού μπήκαν κατά λάθος στην πόλη που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Σάλχα βγήκε από τη φυλακή το 2011 στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απελευθέρωση αιχμάλωτου Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάλχα σκοτώθηκε σε επίθεση στο κέντρο της Λωρίδα της Γάζας. Παραμένει άγνωστο εάν οι Ισραηλινοί πήραν την εκδίκησή τους κατά τύχη, ή ο Σάλχα είχε στοχοποιηθεί.

newsit.gr

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *