Έξαλλος ο Ερντογάν με Γερμανία γιατί του απαγόρευσαν προεκλογική συγκέντρωση στην Κολωνία

lamianow
2 Min Read

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Γερμανία, η οποία για μια ακόμη φορά αρνήθηκε το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος, AKP, για προεκλογικές συγκεντρώσεις σε γερμανικό έδαφος.

Αφορμή το νέο γερμανικό «όχι» σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Γερμανία. Ο Ερντογάν, πάντως, είναι έξαλλος και με το γαλλικό περιοδικό Le Point, που τον χαρακτήρισε δικτάτορα.

“Εσύ George κι εσύ Hans δεν μπορείς να μας κερδίσεις. Δεν μπορείς να βάλεις απόσταση ανάμεσά μας. Αγαπώ τον λαό μου στο όνομα του Θεού και ο λαός μου με αγαπά στο όνομα του Θεού”, είπε ο Ερντογάν σε συγκέντρωση στην δυτική επαρχία Μανίσα, σήμερα.

Το αίτημα που απέρριψε η Γερμανία ήταν για προεκλογική συγκέντρωση του AKP στην Κολωνία, στις 26 Μαϊου.

Η γερμανική νομοθεσία υποχρεώνει ξένους πολιτικούς να ζητούν άδεια από τις Αρχές τρεις μήνες πριν από κάθε συγκέντρωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την γερμανική προσέγγιση «υποκριτική» σε χθεσινή ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο γαλλικό περιοδικό Le Point, που την Παρασκευή, κυκλοφόρησε με τον εξής τίτλο: «Ο δικτάτορας: Πόσο μακριά θα πάει ο Ερντογάν;«.

«Αυτοί που επιτρέπουν σε τρομοκράτες να διαδηλώνουν υπό αστυνομική προστασία, ενώ εμποδίζουν όλους τους φίλους μας σε κάθε προσπάθεια που κάνουν, προστατεύουν επίσης τις αφίσες που είναι εναντίον μας, στο όνομα ενός εξωφύλλου περιοδικού», τόνισε ο Ερντογάν.

«Έχω έναν δεσμό με τον λαό μου, άσχετα με τις αφίσες που κολλάτε και άσχετα με όσα λέτε», πρόσθεσε.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *