ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – Διαμαρτυρία για την ομηρία των δύο στρατιωτικών

lamianow
By lamianow Add a Comment
3 Min Read

Θέση στην υπόθεση που έχει αναστατώσει όλη την Ελλάδα, σχετικά με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο από τους Τούρκους, παίρνει η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία των μελών της για την κλιμάκωση και την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα.

Καταδικάζοντας την Τουρκική επιθετικότητα, συγχρόνως καταγγέλλουν τις ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη κράτησή τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας αναφέρει ότι: Συμπαραστέκεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειες αυτών. Καταγγέλλει την παράνομη κράτησή τους από το Τουρκικό καθεστώς.

Καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση αποφυλάκιση των δυο ελλήνων στρατιωτικών και απαιτεί να μην τους ξεχάσει στις Τουρκικές φυλακές και να διεθνοποιήσει το θέμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν λίγες ημέρες, δύο Έλληνες στρατιωτικοί εκτελώντας την καθημερινή τους υπηρεσία  στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιώτες και οδηγήθηκαν στις φυλακές  υψίστης ασφαλείας Αδριανούπολης. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς – φέρονται να εισήλθαν εντός του τουρκικού εδάφους αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει απαγγελθεί  κάποια σαφής κατηγορία που να δικαιολογεί την κράτησή τους στις τουρκικές φυλακές.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για την κλιμάκωση και την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα. Θέλουμε να καταδικάσουμε τη τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα  που στα πλαίσια των οξύτατων ανταγωνισμών αξιοποιεί την σύλληψη των δυο στρατιωτικών για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος των λαών της περιοχής μας.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε παρά να αναδείξουμε τις ευθύνες  της ελληνικής κυβέρνησης. Εφησυχασμός, συγκάλυψη, διαβεβαιώσεις ότι το  πρόβλημα θα λυθεί και ότι οι στρατιωτικοί γρήγορα θα επιστρέψουν στη χώρα μας. Και όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει, εναπόθεση των  ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να λύσουν δήθεν τα προβλήματα, κάτι το οποίο φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, δεν λύνουν, περισσότερο δημιουργούν προβλήματα σε βάρος των  λαών. Είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο όλο το Αιγαίο.

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας:

  • Συμπαραστέκεται στους δύο  Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειες αυτών.
  • Καταγγέλλει την παράνομη κράτησή τους  από το Τουρκικό καθεστώς.
  • Καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει  την άμεση αποφυλάκιση των δυο ελλήνων στρατιωτικών και  απαιτεί να μην τους ξεχάσει στις Τουρκικές φυλακές και να διεθνοποιήσει το θέμα.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Δημήτρης Προύσαλης                        Γεώργιος Ζάχος

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *