Επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για περίπου 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, φέρνει το 2018.
Συγκεκριμένα, οι εισφορές τους θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή να αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί.
Η επιβάρυνση ξεκινά από 8%. Ωστόσο για το 2018, έχει τεθεί πλαφόν στον υπολογισμό των εισφορών, στο 85% του εισοδήματος, προκειμένου να μην εκτοξευτεί η επιβάρυνση που θα προκύψει.
Στο μεταξύ, από φέτος, με ασφαλιστικό χαράτσι επιβαρύνεται και η περιστασιακή απασχόληση. Θα πρέπει πλέον, όσοι παρέχουν εργασία και αμείβονται με απόδειξη δαπανών να καταβάλλουν εισφορά, αντίστοιχη αυτής που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για εισόδημα, για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.
Η εισφορά 20% αφορά στον ΕΦΚΑ και το 6,95% είναι η εισφορά υπέρ του ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έτσι από σήμερα, από τις καθαρές αμοιβές – μετά την αφαίρεση της παρακράτησης φόρου 20% – των εργαζόμενων που αμείβονται με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης, θα αφαιρείται επιπλέον 26,95%.
πηγη-news247.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.