Λαμία: “Καραμπόλα” στα σχολεία-Άλυτο ακόμη το κτιριακό…

lamianow
4 Min Read

Συνάντηση για τα ανοιχτά θέματα λειτουργίας σχολείων που ουσιαστικά παραμένουν χωρίς οριστική στέγη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κου Πιλιτζίδη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, πλην του Κου Κοτρωνιά, που απουσίαζε) την αντιδήμαρχο Κα Αργύρη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Κο Δημητρίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

-H μη παραλαβή από τον δήμο του 5ο ΓΕΛ και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Έγινε Προσωρινή Παραλαβή από Περιφέρεια σε Δευτεροβάθμια χωρίς συμμετοχή του εκπροσώπου του δήμου. Έτσι , δεν  έχει τηλέφωνο και βέβαια δεν υπάρχει έως τώρα εποπτεία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το μεσοδιάστημα έως την τελική παραλαβή, η οποία θα γίνει , μετά από 15 μήνες.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Έγινε άμεσα  τηλεφωνική συνεννόηση με τον υπεύθυνο προϊστάμενο της Περιφέρειας και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η απόφαση θα εξεταστεί εκ νέου.

-Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας .

Υπάρχει έγγραφο προς τον Διευθυντή του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  από το Υπουργείο για μεταφορά του Σχολείου σε 10 ημέρες, σύμφωνα με τις αποφάσεις Δήμου και Εκπαίδευσης.

Ο χώρος που θα εγκατασταθεί το σχολείο έχει άμεση σχέση με το χώρο που τελικά θα καταλάβουν οι εγκαταστάσεις του Ειδικού Σχολείου.

-Ειδικό Σχολείο στο Κωσταλέξι…

Η χωροθέτηση και η οριοθέτηση γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δημού

Προσωρινή η μεταστέγαση σε χώρο που θα εξυπηρετεί το 9ο Γυμνάσιο και ΣΔΕ η πρόταση της Εκπαίδευσης

Οι γονείς , επιμένουν για ενιαίο χώρο όπου δεν θα υπάρχουν μετακινήσεις των παιδιών σε άλλους ορόφους.

Η πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή,  προκρίνει την εγκατάσταση σε τρία επίπεδα.

-6 αίθουσες των 32 τμ και ένα χώρο ενιαίο 120 τμ στον πρώτο όροφο

-ένας ενιαίος χώρος 180 τμ στο ισόγειο που θα διαμορφωθεί για εργαστήρια

-και 2 αίθουσες των 32 τμ στο επίπεδο του εδάφους  για τα παιδιά με την βαρύτερη κατάσταση.

Το τελευταίο επικοινωνεί με το ισόγειο με μικρή σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα του ισογείου, όπου θα μπει μπάρα και το ισόγειο επικοινωνεί με ασανσέρ με τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με την παραπάνω πρόταση στον πρώτο όροφο θα υπάρχει ακόμη μια αίθουσα εργαστηρίου του 9ου Γυμνασίου και θα φιλοξενηθεί το ΣΔΕ με τρεις αίθουσες και δυο γραφεία καθηγητών συνολικά 130 τμ περίπου.

Υπήρξε και η  αντιπρόταση να μετακινηθεί το ΣΔΕ στο ισόγειο,να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες και τα γραφεία του πρώτου ορόφου από το Ειδικό Σχολείο και να παραμείνει η αίθουσα του εργαστηρίου στο 9ο Γυμνάσιο.

Οι γονείς που περίμεναν με αγωνία έξω από το κτήριο φαίνεται πως συμφωνούν με την τελευταία εξέλιξη για την οποία δόθηκε χρόνος μερικών ημερών ώστε να υπάρξει η διαβούλευση και η επι τόπου πιθανώς αυτοψία.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

-Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

Είναι έτοιμη για υπογραφή, η έγκριση  μετακίνησης στο Λειανοκλάδι  αλλά λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων  και δυσκαμψίας καθυστερεί,   παρά τις επανειλημμένες πιέσεις από τους παράγοντες της εκπαίδευσης.

Και εδώ, υπάρχουν διάφορες ενστάσεις αλλά φαίνεται πως υπάρχει και Plan B, ασχέτως με τις όποιες , «συντεχνιακές» αντιδράσεις προκύψουν.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *