Δύσκολη αποστολή για τον ΠΑΟ απόψε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ράνια Κάλδου
3 Min Read

Ο Παναθηναϊκός έχει απόψε να δώσει έναν από τους… τελικούς, που έχει μπροστά του για να μπορέσει να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα πλεϊ όφ της Ευρωλίγκας.

Απέναντί του θα βρεθεί μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης με σχεδόν πλήρες ρόστερ και ποιότητα, η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πράσινοι» μετά την ήττα τους στο Κάουνας είναι αναγκασμένοι να πάρουν μια μεγάλη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ για να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση, αλλά απέναντι στους Μαδριλένους τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η αποστολή της ομάδας του και ζήτησε από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Στη χθεσινή media day του Παναθηναϊκού είπε:
Για το παιχνίδι με τη Ρεάλ: «Ισως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, παίζει απίστευτο μπάσκετ, με απίστευτους παίκτες. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να παίξουμε καλά, περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο ΟΑΚΑ να βοηθήσει την ομάδα.

Ξέρουμε ότι μετά τις δύο ήττες με την Νταρουσάφακα και την Ζαλγκίρις αυτό το παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Νομίζω ότι είναι ώρα για την ομάδα να είναι ενωμένη, οι παίκτες, οι προπονητές, όλοι οι φίλαθλοι, για να κάνουμε το καλύτερο. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε όπως είμαστε συνήθως εντός έδρας και τότε θα έχουμε αρκετές πιθανότητες για τη νίκη».

Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τις δύο σερί ήττες: «Πάντα τα προηγούμενα παιχνίδια επηρεάζουν τα επόμενα. Όμως έχουμε δείξει βελτίωση τις τελευταίες μέρες, η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει καλύτερα. Παίξαμε άσχημα στα δύο τελευταία παιχνίδια, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα και θα είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Απέναντι στη Ρεάλ όμως δεν πρέπει να κάνουμε μόνο αυτό, αλλά να είμαστε πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση και στα 40 λεπτά».

Οσο για τον Νικ Καλάθη, αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στην αναμέτρηση. Χθες όλη την ημέρα έκανε θεραπεία με το ιατρικό τιμ της ομάδας και το βράδυ ακολούθησε κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα. Έτσι παρά τις ενοχλήσεις από την τενοντίτιδα, θα είναι απόψε στην πεντάδα του Παναθηναϊκού.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 9.15μμ και θα μεταδοθεί από το Novasports 2.

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *