Συνέντευξη-Αλ. Κούγιας για την ένσταση: “Σοβαρό ενδεχόμενο είναι να μην έχουμε καθόλου δίκη”

lamianow
By lamianow Add a Comment
5 Min Read

Στην εκπομπή “Σέντρα και Γκολ” του ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 με τον Πάνο Κατσώνη μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΣ Λαμία Αλέξης Κούγιας σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης της ένστασης των Άρη και ΟΦΗ για τον Φιορίν Ντουρμισάι.

Γιατί υπάρχει μια μικρή εμπλοκή στην υπόθεση;
“Πάντα υπάρχει. Να σας πω ότι και στην αντίστοιχη περίπτωση γιατί δεν είναι ακριβώς ίδια, με την χρησιμοποίηση 6 αλλοδαπών, το τονίζω αλλοδαπών γιατί εδώ έχουμε πέντε και έναν Έλληνα-στην υπόθεση του Απόλλωνα-η υπόθεση εκδικάστηκε σε περίοδο δύο μηνών περίπου. Υπάρχει πάντοτε μια δυσκολία γιατί είναι μονομελές το πειθαρχικό όργανο και οι υποθέσεις που τρέχουν καθημερινά είναι πάρα πολλές, εδώ στην συγκεκριμένη περίπτωση έτσι γίνεται πάντοτε με το θέμα, αλλά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει κριθεί η υπόθεση αυτή”.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως: “Υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο ο εισαγγελέας που θα την μελετήσει να μην την εισάγει καν στην συζήτηση”.

“Η αποψη μας βασίζεται σε δύο άρθρα που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως και τα οποία περιλαμβάνουν την οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Όλη η νομική υποδομή της ενστάσεως του ΟΦΗ και του Άρη βασίζεται στην προκύρηξη του πρωταθλήματος την οποία συνέταξε η Football League. Η Football League δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από μια ένωση από τις 56 την λειτουργία της οποίας επιστατεί η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ λοιπόν έχει κάνει το σύνταγμα που θα πρέπει να εκδίδονται οι προκυρήξεις. Αν οι προκυρήξεις είναι σύμφωνες με τον ΚΑΠ που είναι το Σύνταγμα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν οι προκυρήξεις δεν είναι σύμφωνες με τον ΚΑΠ και παρόλα αυτά διεξάγονται αγώνες με την προκύρηξη και όχι με την συμφωνία με τον ΚΑΠ αν συμβεί το οτιδήποτε υπερισχύει ο ΚΑΠ. Όποιος έχει διαβάσει το άρθρο 19 και το άρθρο 7 είναι κατηγορηματικά. Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν 6 που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες ή 6 Έλληνες. Και Έλληνες σύμφωνα με το νόμο, είδατε τι έγινε και με τον Ζέκα χθες εί ναι αυτοί που έχουν την ελληνική υποκοότητα που έχουν ορκιστεί επίσης στο ελληνικό σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους. Στην προκειμένη περίπτωση εμείς έχουμε έναν Έλληνα τον Ντουρμισάι ο οποίος με πέντε αλλοδαπούς-είναι αλβανικής προέλευσης έχει δικαίωμα και αλβανικής υποκοότητας- όπως άλλωστε και κάθε Έλληνας ο οποίος πηγαίνει στο εξωτερικό έχει δικαίωμα να αποκτήσει και την υποκόοτητα της χώρας που θα βρίσκεται διατηρώντας παραλλήλως και την ελληνική. Είναι παγκόσμια αυτή η αντιγραφη του διατάγματος σε όλα τα συντάγματα όλου του κόσμου. Όπως και να ερμηνευτεί η διάταξη έχουμε να κάνουμε με την συμμετοχή 5 αλλοδαπών και όχι 6 όπως λέει η ένσταση. Υπάρχει μάλιστα ένα ακροτελεύταιο άρθρο στον ΚΑΠ που λέει ότι σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει σύγκρουση της οποιαδήποτε προξυρήξεως και του ΚΑΠ, υπερισχύει ο ΚΑΠ”.

“Τολμώ να πως. Πως δεν υπάρχει επιτροπή, είτε είναι μονομελές όργανο , είτε πολυμελές, είτε διαιτητικό δικαστήριο, είτε είναι νομικός που μπορεί να ερμηνεύσει διαφορετικά τις συγκεκριμένες διατάξεις”.

Υπάρχει ενδεχόμενο απόρριψης της ένστασης;
“Υπάρχει μια περίπτωση, ένα σοβαρό ενδεχόμενο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας που θα μελετήσει την ένσταση μην την εισάγει καν σε συζήτηση. Πολλές φορές όπως γίνεται και με τους εισαγγελείς εισάγουν μια ένσταση που κατ’ ουσίαν είναι μήνυση, αφού είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να αποφασίσει το δικαιοδοτικό όργανο. Έχουν όμως και οι ίδιοι την δυνατότητα να μην ασκήσουν πειθαρχική δίωξη”.

Εσείς τι εκτιμάτε ότι θα συμβεί;
“Ένα σοβαρό ενδεχόμενο είναι να μην έχουμε καθόλου δίκη”.

Καταλήγοντας είπε πως η Λαμία θέλει να κλείσει πολύ γρήγορα το θέμα γιατί είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει συμφέρον από το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική της προσπάθειας ότι αποδεικνύεται και βάσει των αριθμών πως μπορείνα καταφέρει την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *