Είχε Τ(άσο) στο μανίκι! (vid)

lamianow
3 Min Read

Η κάτοχος του Κυπέλλου, ΑΕΚ, πέρασε από τον κακό αγωνιστικό χώρο της Λιβαδειάς, επικρατώντας με 1-0 του Λεβαδειακού και πήρε το προβάδισμα για πρόκριση στη φάση των «8» της διοργάνωσης .

Ο Μανόλο Χιμένεθ κυρίως λόγο του κακού αγωνιστικού χώρου επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, ώστε να κλειδώσει το κέντρο και να χτυπήσει με δύο επιθετικούς στην επίθεση.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και στο 9’ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μοσχονά, με τριπλή ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο Βάργκας, πέρασε τον Μοσχονά και γύρισε για τον Μπακασέτα, ο τελευταίος έκανε την κεφαλιά αλλά ο Βούρος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως, άλλαξαν τα σχέδια του Ζοζέ Μοράις, όταν ο Ντίας τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Μάνταλος πήρε τη θέση του και ο Βράνιες πέρασε δεξί μπακ, με τον Γκάλο να έρχεται δεξιά.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε αυτή την αναταραχή στην άμυνα της ΑΕΚ και στο 21 απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Γιάννη Ανέστη με τον Σουμπίνιο, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η «Ένωση» απείλησε ξανά στο 37’, αφού ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, με ένα σουτ του Μάνταλου από μακριά που μπλόκαρε ο Μοσχονάς. Το 45λεπτό βρήκε τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγωνιστικός χώρος είχε βαρύνει περισσότερο και τα δυνατά μαρκαρίσματα, δεν άφηναν το παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακάτεψε κι άλλο την τράπουλα και στο 65’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μελικίωτη, που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ, στην θέση του Βάργκας και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ.

Ο 20χρονός επιθετικός, συνεργάστηκε άψογα με τον Μπακασέτα στο 70’, με τον δεύτερο να περνάει και τον Μοσχονά και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0! Ο Μελικιώτης απείλησε ξανά στο 74’ με σουτ, όμως μπλόκαρε ο Μοσχονάς.

Η ΑΕΚ κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σενκά, Τόπι, Μεντί, Μάγκας, Σουμπίνιο, Βασιλείου

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας(19’Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας(65’ Μελικιώτης), Μπακασέτας.


Levadiakos vs AEK Athens 0-1 All Goals… από HoFoot

sportotal.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *