Νίκησε Τρίκαλα, κέρδισε… Γιανγκ-Αθηναίου ο Ολυμπιακός

lamianow
4 Min Read

Πολλαπλά κέρδη είχε ο Ολυμπιακός από τη νίκη στα Τρίκαλα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην τοπική ομάδα (60-81), διευρύνοντάς το σερί τους στην Basket League στο 9-0.

Χαμόγελα από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που είδε τον Πάτρικ Γιανγκ να είναι εξαιρετικός και… άχαστος (9 πόντους με 4/4 δίποντα και 4 ριμπάουντ) δείχνοντας ότι συνέρχεται, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου έκανε τρομερή εμφάνιση, όντας ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αλλά και του αγώνα με 23 πόντους.

Το ματς

 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού τον Πάτρικ Γιανγκ, όπως και τον Ντάνιελ Χάκετ στη θέση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού (σσ. στο ζέσταμα) ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό και προτιμήθηκε να προφυλαχτεί.

Στα του αγώνα, ουσιαστικό ενδιαφέρον υπήρξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Χάκετ έσπασε το… ρόδι λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού αλλά η απάντηση των γηπεδούχω ν ήταν άμεση, με τους δύο Αμερικανούς Κάφεϊ και Χότον να δίνουν το πρώτο προβάδισμα στα Τρίκαλα στο ματς (4-2). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου όταν και ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διαφορά τεσσάρων πόντων (14-18).

Νίκησε Τρίκαλα, κέρδισε… Γιανγκ-Αθηναίου ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο δεκάλεπτο αποτέλεσε μια… προσωπική παράσταση από τους Γιάννη Αθηναίου και Έρικ Γκριν. Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 13 από τους 30 πόντους του Ολυμπιακού, ενώ ο Αμερικανός πρόσθεσε άλλους 7 και η διαφορά στην β’ περίοδο έφτασε στο +19 για τους «ερυθρόλευκους» (29-48) στο τέλος του ημιχρόνου.

Νίκησε Τρίκαλα, κέρδισε… Γιανγκ-Αθηναίου ο Ολυμπιακός

Ο Πάτρικ Γιανγκ με τρία σερί καλάθια και μία βολή έφτασε τους επτά προσωπικούς πόντους και τη διαφορά στο +23 για πρώτη φορά στο ματς (22:34). Παράλληλα, ο Αμερικανός σέντερ ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και έστειλε ένα μήνυμα ότι… έρχεται. Η παραπάνω διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να έχει «κλειδώσει» τη νίκη (44-67) και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να νιώθει άνετος και να δίνει ανάσες στους παίκτες του.

Νίκησε Τρίκαλα, κέρδισε… Γιανγκ-Αθηναίου ο Ολυμπιακός

Εάν μπορεί κάτι, πάντως, να προβληματίσει τον τεχνικό του Ολυμπιακού σίγουρα είναι το σκοράρισμα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μόλις 14 πόντους, αν και έχουν τη δικαιολογία της… χαλάρωσης καθώς είχαν καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Αθηναίου συνέχιζε τον «χαβά» του, σκοράροντας και τους τελευταίους πόντους του αγώνα και με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 81-60.

Ο Έλληνας γκαρντ ολοκλήρωσε, λοιπόν, το ματς με 23 πόντους (6/7 δίπ., 2/5 τρίπ., 4 ασίστ), με τον Παπανικολάου να προσθέτει άλλους 10. Μεγάλο κέρδος, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό ο Πάτρικ Γιανγκ που έδειχνε να πατάει γερά στα πόδια του και να κάνει μια αισιόδοξη εμφάνιση με 9 πόντους (4/4 δίπ, 1/1 βολές, 4 ριμπ., 4 κερδ. φάουλ).

Από την άλλη μεριά, για τα Τρίκαλα που πάλεψαν όσο μπορούσαν, οι Κάφεϊ και Μπαρούτα είχαν από 12 πόντους, ενώ Μπάρλοου και Χότον πρόσθεσαν από 8 και 7 πόντους, αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 29-48, 44-67, 60-81

Νίκησε Τρίκαλα, κέρδισε… Γιανγκ-Αθηναίου ο Ολυμπιακός

Νίκησε Τρίκαλα, κέρδισε… Γιανγκ-Αθηναίου ο Ολυμπιακός

 

Πηγή: sport-fm.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *