Σουαζιλάνδη γίναμε!

lamianow
By lamianow Add a Comment
1 Min Read

Ελλάς το μεγαλείο σου…

Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη -και νέα διοίκηση στην ΕΠΟ- η FIFA αποφάσισε να ορίσει διοίκηση εξομάλυνσης, μπας και ηρεμήσουν τα πράγματα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάμε σε εκλογές.

Το μέτρο αυτό, ωστόσο, δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά από τη FIFA.

Θα θυμάστε, άλλωστε, πως το 2011, όχι πολύ μακριά από εμάς, στη Βοσνία, είχε οριστεί και πάλι από την παγκόσμια ομοσπονδία προσωρινή διοίκηση, με πρόεδρο τον Ίβιτσα Όσιμ, ενώ σε αυτή μετείχε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς! Ο λόγος; Το γεγονός ότι υπήρχε… εμφύλιος στη βοσνιακή ομοσπονδία, με τρεις προέδρους(!), έναν Βόσνιο σερβικής καταγωγής, έναν Βόσνιο κροατικής καταγωγής και έναν μουσουλμάνο Βόσνιο. Τελικά, μετά από 1,5 χρόνο εκλέχθηκε πρόεδρος ο Ελβεντίν Μπέγκιτς και στο… τσακ, η Βοσνία γλίτωσε τον αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ψάχνοντας, ωστόσο, να δούμε πού άλλου έχει ορίσει διοίκηση εξομάλυνσης η FIFA, μας έπιασε θλίψη. Για διαφορετικούς λόγους, λοιπόν, αλλά, κυρίως, λόγω της αδυναμίας των εκάστοτε ομοσπονδιών να εκλέξουν πρόεδρο, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ορίσει προσωρινή διοίκηση κατά καιρούς, μεταξύ άλλων, σε: Κουβέιτ, Γκάμπια, Τόγκο, Νησιά Σολόμωντα, Γουιάνα και… Σουαζιλάνδη. Εύγε…

 

sportfm.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *