Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Οι «πολίτες» έκαψαν… τους «διαβόλους» (videos)

lamianow
By lamianow Add a Comment
5 Min Read

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, καθώς η Σίτι έφυγε με το «διπλό» 2-1 από το «Ολντ Τράφορντ» στην πρώτη του κόντρα με την Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι «πολίτες» μπήκαν… διαολεμένοι στον αγωνιστικό χώρο, πήραν άνετα το προβάδισμα 2-0 με τους Ντε Μπρούν (15’) και Ιεανάτσο (36’) αλλά το τέρμα του Ιμπραΐμοβιτς (42’) έβαλε και πάλι τους «κόκκινους διαβόλους» στο… κόλπο. Όμως, παρά την πίεση στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης», οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και η Σίτι έφυγε με το «διπλό» κάνοντας το 4Χ4 στην Premier League.

Η εξέλιξη του ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που έδειξε πως ήθελε να ελέγξει τον χώρο του κέντρου, προκειμένου να προκαλέσει προβλήματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι αναζήτησαν τις… κόντρες για να «χτυπήσουν» το «συγκρότημα» του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μάλιστα, η… εικόνα των πρώτων λεπτών… επιβεβαιώθηκε στο 15ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρούιν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Κολάροφ έδιωξε τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, ο Ιεανάτσο πήρε την κεφαλιά, κάτω από το κέντρο, ο Βέλγος επιθετικός «τσίμπησε» την μπάλα προ του Μπλιντ και απέναντι στον Ντε Χέα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Το γκολ έδωσε άλλον… αέρα στους «πολίτες», οι οποίοι έκαναν ότι… ήθελαν στην μεσαία γραμμή και συχνά πυκνά έφταναν με αξιώσεις στην περιοχή του Ντε Χέα. Οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και στο 36’ ο Ιεανάτσο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ντε Μπρούιν έκανε το σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ντε Χέα, η άμυνα των γηπεδούχων… κοιμόταν και εξ επαφής ο Νιγηριανός έγραψε το 2-0.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορούσε να πιστέψει την εικόνα που είχε η ομάδα του, τη στιγμή που τα μεγαλύτερα ατού των «κόκκινων διαβόλων» ήταν… εξαφανισμένα. Ο Πολ Πογκμπά ήταν σα να μην υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, ο Φελαϊνί γινόταν αντιληπτός λόγω… μαλλιού, ο Ρούνεϊ… πλακωνόταν με τον Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν απελπιστικά μόνος ανάμεσα στο κεντρικό δίδυμο των «πολιτών».

Όμως, στο 42’ ο Μπράβο θέλησε να κάνει ένα… δώρο ή αν θέλετε να δώσει άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, μια και έπειτα από βαθιά μπαλιά, έκανε τραγική έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Ιμπραΐμοβιτς και αυτός με όμορφο πλασέ, μείωσε 2-1.

Πίεση χωρίς… αποτέλεσμα

Το τέρμα του Σουηδού φορ έβαλε και πάλι την Γιουνάιτεντ στο… κόλπο και στην έναρξη του δεύτερου μέρους, οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν με μεγαλύτερη… όρεξη στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι δύο αλλαγές του Ζοσέ Μουρίνιο στην ανάπαυλα, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ράσφορντ και Ερέρα, αντί των Μικιταριών και Λίνγκαρντ που ήταν αρνητικοί.

Οι αλλαγές έδωσαν άλλον… αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Μπράβο, που σε κάθε ευκαιρία έδειχνε πως δεν ήταν σε καλό απόγευμα και είχε την γκέλα… έτοιμη. Η «εικόνα» των «πολιτών» προκάλεσε την αντίδραση του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος στο 53’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φερνάντο αντί του Ιεανάτσο και στο 60’ τον Σανέ αντί του Στέρλινγκ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την αναμέτρηση, όμως, στο 70’ η Γιουνάιτεντ πέτυχε τέρμα με τον Ράσφορντ, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ιμπραΐμοβιτς, μια και στο σουτ, η μπάλα βρήκε τον Σουηδό φορ. Η… απάντηση ήρθε πέντε λεπτά αργότερα από τον Ντε Μπρούιν για την Σίτι, οποίος είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Σίλβα πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Ντε Χέα.

Στα τελευταία λεπτά η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή της για να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως, οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο δεν έδειξαν να είναι… ήρεμοι, με αποτέλεσμα, οι «πολίτες» να πάρουν μία σημαντική νίκη, η οποία είναι η 4η σε ισάριθμα ματς στην Premier League.


,/,/, από hqfootball2016

]][,,; από hqfootball2016

Iheanacho Goal HD – Manchester United 0-2… από hqfootball2016

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *