Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λαμιέων και ΝΠΔΔ Πολεμικού Μουσείου για την ίδρυση Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
Screenshot 2022 10 24T122447.516


Υπογράφηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο γραφείο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας σε εφαρμογή αντίστοιχων αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων.

Με βάση το Μνημόνιο αυτό, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Λαμιέων, αναλαμβάνει:

(1)  Την παραχώρηση ακινήτου, τη χρηματοδότησή του με την καταβολή μισθώματος, καθώς και την εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών στον ανωτέρω χώρο, ώστε αυτός να καταστεί κατάλληλος για μουσείο.

(2)  Την κάλυψη του κόστους συντήρησης του ακινήτου και των εξόδων λειτουργίας του, καθ’ όλη τη λειτουργία του Παραρτήματος.

(3) Τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη πλήρους φακέλου των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών (αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής, μουσειολογική, μουσειογραφική κλπ.) σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, καθώς και την προμήθεια – κατασκευή των προθηκών των εκθεμάτων και κάθε άλλου απαιτητού εξοπλισμού.

Το Πολεμικό Μουσείο αναλαμβάνει τη διαχείριση και την ευθύνη λειτουργίας του Παραρτήματος, που περιλαμβάνει ιδίως την καταγραφή, τεκμηρίωση, φύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των εκθεμάτων.

Σημειώνεται ότι εντός ενός (1) έτους από την υπογραφή του Μνημονίου, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθορίσουν τις απαιτούμενες ενέργειες, συνέργειες, συμφωνίες, διαδικασίες και καθορισμό οργάνων, προκειμένου να οργανωθεί και να υλοποιηθεί το έργο.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«… Με γοργά βήματα προχωράμε στην υλοποίηση των αποφάσεων των συλλογικών μας οργάνων, ώστε το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου πολύ σύντομα, να γίνει πραγματικότητα.

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του τον κ. Λιάσκο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

Είμαι βέβαιος ότι το νέο Μουσείο, πολύ γρήγορα θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό πόλο έλξης για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της πλούσιας ιστορίας της Ελλάδας μας.

Με την ίδρυση και λειτουργία του νέου Μουσείου θα έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε και αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Δήμου μας, προβάλλοντας πτυχές που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό …».

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to Hide Advanced Floating Content