Ξεκινούν εργασίες στο κτίριο του Επιμελητηρίου Φωκίδας, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/05/26 at 10:27 ΠΜ
2 Min Read
spanos

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, το κτίριο του Επιμελητηρίου Φωκίδας στην Άμφισσα, όπου ξεκινούν την επόμενη περίοδο εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινό και επέβλεψαν το εμβληματικό, πετρόκτιστο κτίριο με την ξύλινη στέγη.

Για την ενεργειακή -και όχι μόνο- αναβάθμισή του, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση, δημοπράτησε έργο προϋπολογισμού 91.248,67 € και προχώρησε ήδη στη συμβασιοποίησή του.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της στέγης, δίχως να προκληθεί βλάβη στην ξύλινη οροφή, η αντικατάσταση κουφωμάτων, η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης λέβητα με αντλία θερμότητας και η αποκατάσταση της λιθοδομής με αρμολόγημα.

Η κεντρική είσοδος του κτιρίου, δεδομένης της περίτεχνης μορφής της, προβλέπεται να διατηρηθεί. Θα αφαιρεθεί, όμως, προκειμένου να υποστεί επεξεργασία διά τριβείου, να συντηρηθεί με κατάλληλα μέσα και έπειτα θα επανατοποθετηθεί.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Είχαμε σήμερα τη χαρά να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινό και να ανακοινώσουμε την έναρξη ενός αναγκαίου έργου για τη συντήρηση και αναβάθμιση της στέγης όλων των επαγγελματιών της Φωκίδας.

»Παρεμβαίνουμε σε ένα εμβληματικό, πετρόκτιστο κτίριο της Άμφισσας, για να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες εργασίες. Αρχικά για την ενεργειακή αναβάθμισή του και ακολούθως στο έργο συνολικής κτιριακής αναβάθμισης που έχουμε βάλει μπροστά. Βασική προϋπόθεση της παρέμβασής μας είναι να μην αλλοιωθεί στο παραμικρό, αλλά να αναδειχθεί σε μέγιστο βαθμό η ομορφιά του κτίσματος».

spanos.ebe .amfissa1

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλης Αυγερινός δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την συνεργασία που έχουμε και που αποδίδει καρπούς. Απόδειξη είναι και η υλοποίηση αυτού του έργου στο κτίριο του Επιμελητηρίου στην Άμφισσα.

 

»Η εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί και με άλλα έργα και δράσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια και περιλαμβάνει όλα τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας».

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content