Βίντεο-ντοκουμέντο για το πως ξεκίνησε η μοιραία φωτιά στο Ωραιόκαστρο -Τσιγάρο από οδηγό φέρεται να οδήγησε στην τραγωδία

Lamianow.gr

Ένα τσιγάρο που φέρεται να πέταξε οδηγός από το όχημά του εκτιμάται πως αποτέλεσε την αιτία της φωτιάς στο Ωραιόκαστρο, η οποία κατέληξε στην οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα.

Οι συνέπειες της φονικής πυρκαγιάς στο Ωραιόκαστρο είναι συγκλονιστικές, καθώς οι Αρχές εντόπισαν δύο σορούς μέσα και στον περιβάλλοντα χώρο του καμένου σπιτιού.

Η σορός που βρέθηκε στο εσωτερικό της κατοικίας, και συγκεκριμένα μέσα σε ντουλάπα, εκτιμάται ότι ανήκει στον 12χρονο γιο της οικογένειας, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τη στιγμή που οι φλόγες περικύκλωσαν το σπίτι. Λίγα μέτρα μακριά εντοπίστηκε νεκρός ο 66χρονος πατέρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να προστατεύσει το σπίτι του από τη φωτιά.

Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα, έχοντας καταφέρει να επιβιώσει από την τραγωδία που μέσα σε λίγα λεπτά διέλυσε την οικογένειά της.


Βίντεο-ντοκουμέντο από την έναρξη της φωτιάς που οδήγησε σε τραγωδία
Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 καταγράφονται τα πρώτα λεπτά από την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς στο Ωραιόκαστρο.

Η φωτιά εκδηλώνεται στο πρανές του επαρχιακού δρόμου στο Δερβένι και εξαπλώνεται με ταχύτητα στα ξερά χόρτα, λαμβάνοντας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διαστάσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα του αρμόδιου τμήματος της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από την απόρριψη αναμμένου τσιγάρου. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τρία οχήματα, τα οποία φαίνεται να πέρασαν από το σημείο λίγο πριν εκδηλωθεί η φωτιά.

Στις 14:11 καταγράφεται η διέλευση ενός φορτηγού από το σημείο. Δύο λεπτά αργότερα εμφανίζεται στο βίντεο ένα λευκό όχημα με ανοιχτά παράθυρα, ενώ ένα λεπτό μετά ακολουθεί ένα κόκκινο αυτοκίνητο που κινείται στο αντίθετο ρεύμα.

Οι πρώτοι καπνοί γίνονται ορατοί περίπου δύο λεπτά αργότερα, ενώ αμέσως μετά εμφανίζονται και οι πρώτες φλόγες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι τρεις οδηγοί των συγκεκριμένων οχημάτων έχουν ήδη εντοπιστεί και εξετάζονται από τις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *