1

Η προετοιμασία τους άλλοτε, ήταν σαν ένα μικρό πανηγύρι. Οι τσιγαρίδες γίνονται από το λίπος του χοιρινού,δηλαδή από το ξίγκι που συνήθως άφηναν λίγο κρεατάκι στην άκρη του λίπους και που αυτό του έδινε μια υπέροχη γεύση. Για να κάνουμε τις τσιγαρίδες, καθαρίζουμε το λίπος να μην έχει βρωμιές ή αίματα (να είναι άσπρο) και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα (καζάνι) σε χαμηλή φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε στη φωτιά. Κάπου κάπου ανοίγουμε να το ανακατέψουμε και να στραγγίσουμε το λίπος για να μη βράσει. Είναι έτοιμο όταν λιώσει όλο το λίπος και αρχίσει να τσιγαρίζετε και να στεγνώνει (σαν μπέικον). Εκτός από μεζεδάκι, οι τσιγαρίδες συνόδευαν και άλλα φαγητά, όπως τις διάφορες πίτες με τσιγαρίδες. Η κυρά Αλεξάνδρα από τη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μας φτιάχνει παραδοσιακή ζυμαρόπιτα με τσιγαρίδες και η γεύση της μας απογειώνει.

youtube-Greek Village Life/ Ανδρέας Κουτσοθανάσης

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Στις 14.00 την Τρίτη “κληρώνει” για τα σχολεία

Previous article

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά της Chipita από την Mondelez International

Next article

1 Comment

  1. Όταν μαγειρεύεις, δεν σταματάς να μαθαίνεις. Αυτό είναι το ωραίο με τη μαγειρική.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in TOP STORIES