Του Πάνου Κατσώνη / Υπάρχει κερδισμένος στην κόντρα Στασινού – Πάπουτσα; Το παρασκήνιο και το άρωμα εκλογών…

Lamianow.gr
Lamianow.gr 9 μήνες ago
Updated 2021/10/11 at 1:12 ΜΜ
6 Min Read

Ιδιαίτερη… σκόνη σήκωσε τα προηγούμενα 24ωρα η κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Πάπουτσα και τον επικεφαλής του “Λαμία στο Κέντρο” και αντιδήμαρχο Υγείας με τον Καραϊσκο, Παναγιώτη Στασινό. Και επειδή το ρεπορτάζ “τρέχει”, ας δώσουμε την δική μας ανάγνωση…

Για όσους δεν γνωρίζουν κρατάει καιρό η “κολώνια” της… αντίδρασης, Πάπουτσα στο εσωτερικό του συνδυασμό “Λαμία στο Κέντρο”, με τον επικεφαλής.

Ο πρώτος θεωρεί όπως γράφει και στο κείμενο του, πως ο Π. Στασινός “…. εμφανώς πια απορροφημένος από την διοικητική θέση που του έχει ανατεθεί, έχει πάψει εδώ και καιρό να συνδιαλέγεται με τον ίδιο του τον συνδυασμό. Έχει επί της ουσίας ταυτισθεί πολιτικά με την δημοτική αρχή με την οποία όχι μόνον συμπορεύεται, αλλά και την υποστηρίζει σθεναρά με κάθε τρόπο εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, ενώ λησμονεί τα της δικής του παράταξης.”.

Του Πάνου Κατσώνη

Τι μας λέει δλδ ο Νίκος Πάπουτσας, πίσω από τα λόγια, (αν μεταφράσουμε πολιτικά). Ό,τι στο μνημόνιο… συνεργασίας με την δημοτική αρχή (που συμφώνησε και ο ίδιος εξ’ αρχής) ώστε να τοποθετηθεί ο Στασινός στο… πλάι της παράταξης “Περήφανη Πόλη”, το “Λαμία στο Κέντρο” δεν εκφράζεται, αλλά… “συγκαταβατεί”.

Από την άλλη μεριά η πλευρά Στασινού ισχυρίζεται μέσω της απαντητικής επιστολής προς Παπουτσα -και χωρίς να τον κατονομάζει- ότι στόχος του είναι ένα κομματικό ακροατήριο ίσως και προσωπικές φιλοδοξίες : “…και επιτέλους, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς ζητάμε ως άτομα και ως συνδυασμός από την συμμετοχή μας στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Λαμιέων γενικότερα. Εξυπηρετούμε κομματικές επιδιώξεις; Μήπως προσωπικές φιλοδοξίες;”

Μπηχτές από τον Στασινό δια… ερώτησης (να είμαστε και καλυμμένοι νομικώς, άλλωστε με δικηγόρο έχουμε να κάνουμε).

Τι κρύβεται όμως πίσω από την συγκεκριμένη κόντρα;

Αν μπορούμε να “διαβάσουμε” την πολιτική κίνηση Πάπουτσα, ο πρώτος δείχνει να έχει ως στόχο το πολιτικό… ξεμπρόστιασμα του Παναγιώτη Στασινού, αναφορικά με την επόμενη μέρα, να ξεκαθαρίσει με απλά λόγια με ποιον είναι. Κάτι που ίσως τον 0δηγήσει και σε πολιτικό ατόπημα. Αν είναι δλδ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή απέναντι. Ο ίδιος (Ν. Πάπουτσας) ισχυρίζεται ότι παρά τις εκκλήσεις για συνεδρίαση εντός του οργάνου, δεν εισακούγεται. Την ίδια ώρα, η πλευρά Στασινού -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- απαντά λέγοντας πως δεν είχαν ποτέ πρόσκληση από τον κ. Πάπουτσα προκειμένου να συζητήσουν…

Όπως καταλαβαίνετε το πράγμα μπερδεύει αλλά από την άλλη δεν κάνει και αίσθηση η κάθε πλευρά να ισχυρίζεται το αντίθετο.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Αυτό που προκύπτει δια της… κομματικής οδού, βάσει καλά πληροφορημένων πηγών, είναι πως … ΣΥΡΙΖΑ “Βόρειας και Νότιας Λαμίας”, παραμένει για την -ώρα- παρατηρητής και… αμέτοχος. Αν το δείτε ψύχραιμα, είναι λογικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη θέλει να μην κλείσει καμία πόρτα βλέποντας την εκλογική διάθεση που υπάρχει στον Δήμο Λαμιέων στο πρόσωπο Καραϊσκου.

Εν κατακλείδι και αν προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε πολιτικά, ο μεν Πάπουτσας δείχνει να απευθύνεται σε ένα καθαρά κομματικό ακροατήριο – αυτό του ΣΥΡΙΖΑ- προσπαθώντας να το συσπειρώσει την ώρα που ο Στασινός ούτε λέει ούτε δεν λέει αν πρεσβεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση του Δήμου Λαμιέων. Περισσότερο δε, δείχνει την τάση… να αφήσει το κομματικό έξω από την αυτοδιοίκηση παρά την στήριξη που έλαβε προεκλογικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση Πάπουτσα επικοινωνεί μια κατάσταση ασυνεννοησίας και διάσπασης στο εσωτερικό του “Λαμία στο Κέντρο” προσπαθώντας να ωθήσει τον αντιδήμαρχο Υγείας να πάρει θέση. Ο τελευταίος δεν το έπραξε μέσω της επιστολής του, κρατώντας μια πιο… αυτοδιοικητική στάση, ωστόσο στράφηκε -έστω και χωρίς να τον κατανομάζει- εναντίον του Πάπουτσα φωτογραφίζοντας διάθεση του τελευταίου για προσωπικές φιλοδοξίες.

Με απλά λόγια, είναι μια κόντρα του ποιος “θα φάει τον άλλο”… πολιτικά μέσω σε ένα “Λαμία στο Κέντρο” που δεν διανύει και τις πιο… υγιείς μέρες του.

Αναφορικά με το ερώτημα που τίθεται στον τίτλο, ακόμη είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα αναφορικά με τον κερδισμένο. Η ουσία είναι πως ο Πάπουτσας, πέτυχε κάτι. Να βάλει ζήτημα στο εσωτερικό του  συνδυασμού και να τεντώσει τα… αυτιά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Αν θα έχει αποτέλεσμα;

Προσωπικά θα του πρότεινα να κρατάει μικρό καλάθι…

Τώρα, αν “χτίζει” σε κεντρικό επίπεδο (δες για υποψήφιος βουλευτής) η αυτοδιοικητικά με τις πλάτες ΣΥΡΙΖΑ, θα φανεί μπροστά μας… Πάντως οι “γλώσσες της πιάτσας” μουρμουρίζουν ότι το πρώτο θα κριθεί από την σκέψη… Βέττα για το που θα πολιτευτεί, μιας και το σενάριο της Β’ Αθήνας, δείχνει να απομακρύνεται κατά πολύ τελευταίως. Την ίδια ώρα, πέραν του Σαρακιώτη, δεν υπάρχει υποψήφιος που να δείχνει δυναμική…

Το τελευταίο θα το αναλύσουμε σε άλλο κεφάλαιο…

ΥΓ : Τα άρθρα Πάπουτσα και Στασινού παρακάτω

  1. Του Νίκου Πάπουτσα / Πού είναι η Λαμία στο κέντρο; – Lamianow.gr
  2. Εσωπαραταξιακή διαμάχη στο “Λαμία στο Κέντρο”! Τι απαντά ο Στασινός στο άρθρο Πάπουτσα – Lamianow.gr
Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content