Του Νίκου Πάπουτσα / Πού είναι η Λαμία στο κέντρο;

Του Νίκου Πάπουτσα  Δικηγόρου / Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Λαμιέων

Έχουν ήδη συμπληρωθεί περισσότερα από δύο χρόνια από την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Λαμιέων χωρίς όμως ο πολίτης να έχει διαπιστώσει κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή και την καθημερινότητά του. Οι δεσμεύσεις έχουν ξεχαστεί κάπου πίσω στον προεκλογικό χρόνο και μαζί με αυτές ξεθώριασαν κι όλα εκείνα τα μεγαλεπήβολα σχέδια  της «Περήφανης Πόλης» που παραμένουν ακριβοπληρωμένα σχέδια μιας εικονικής πραγματικότητας. Είναι γεγονός πια, ότι  η «Περήφανη πόλη» δεν είναι και τόσο περήφανη …. 

Πέραν όμως από τα πραγματικά αυτά γεγονότα και το γεγονός ότι η ζωή στη Λαμία κάθε άλλο παρά έχει ακολουθήσει τον ρυθμό της ανάπτυξης και της προόδου, έχουν επισυμβεί μια σειρά σοβαρών πολιτικών ατοπημάτων στη διοίκηση του Δήμου, στην οποία συμμετέχει ενεργά ο  επικεφαλής της  παράταξης «Λαμία στο Κέντρο» με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου και  του  μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου. 

Του Νίκου Πάπουτσα
Δικηγόρου / Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Λαμιέων

Ο προερχόμενος από το συνδυασμό «Λαμία στο Κέντρο» Αντιδήμαρχος, εμφανώς πια απορροφημένος από την διοικητική  θέση που του έχει ανατεθεί , έχει πάψει εδώ και  καιρό  να συνδιαλέγεται με τον ίδιο του τον συνδυασμό. Έχει  επί της ουσίας ταυτισθεί πολιτικά  με την δημοτική αρχή με την οποία  όχι μόνον συμπορεύεται, αλλά  και την υποστηρίζει σθεναρά με κάθε τρόπο  εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, ενώ  λησμονεί  τα της δικής του παράταξης .  Το μείζον δε, δεν είναι καν αυτή η πολιτικώς εσφαλμένη ομογενοποίηση, ούτε το γεγονός πως ξέχασε την ίδια του την προγραμματική  πολιτική δέσμευση ότι ακόμα κι από τη θέση αυτή θα ασκούσε ουσιαστική αντιπολίτευση όπου αυτή έπρεπε να ασκηθεί. Το μείζον ζήτημα είναι το γεγονός ότι με την πολιτική του συμπεριφορά δημιουργεί στον πολίτη  που ψήφισε τον συνδυασμό, την πεποίθηση ότι η ψήφος του  πήγε χαμένη. Κι αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι μέγιστο πολιτικό ατόπημα  για τον επικεφαλής της παράταξης.

Έχω κατ’ επανάληψη ζητήσει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του συνδυασμού  με τον κύριο Αντιδήμαρχο  για να τεθούν επί τάπητος όλα αυτά τα ζητήματα, για τα οποία άλλωστε είμαστε υπόλογοι έναντι των συμπολιτών μας, αλλά δυστυχώς το αίτημά μου  έως και σήμερα, δεν έχει ευοδώσει. Εσχάτως δε, γίνεται λόγος στα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής ότι ράβονται νέα κουστούμια για να συνεχιστεί απαρεγκλίτως η θητεία στην Αντιδημαρχία, χωρίς αυτό να διαψεύδεται και χωρίς βεβαίως να λαμβάνεται υπόψη η θέση των υπολοίπων μελών της παράταξης

Επειδή όμως για τα πεπραγμένα ενός εκάστου εξ ημών πρέπει να υπάρχει και λογοδοσία, θεωρώ πως πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η προβλεπόμενη και δημοκρατική λειτουργία μέσα στα όρια της παράταξης «Λαμία στο Κέντρο» κι αυτό με αποκλειστική ευθύνη του ιδίου.

Ως δημοτικός σύμβουλος  αλλά και ως πολίτης της Λαμίας, αναρωτιέμαι αν τελικά  ο κύριος Αντιδήμαρχος  δικαιούται πλέον  να κατέχει την θέση του επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες της Λαμίας τον ψήφισαν για να  εφαρμόσει συγκεκριμένο  προοδευτικό πρόγραμμα  αρχών και ιδεολογικών θέσεων και όχι  για να  ταυτισθεί πολιτικά με τον κύριο Καραΐσκο,  αφού όπως λένε περιπαικτικά πολλοί  πολίτες στις μεταξύ τους συναναστροφές, αν γνώριζαν την εξέλιξη αυτή πριν από τις εκλογές,  θα ψήφιζαν απευθείας τον νυν Δήμαρχο . 

Θέλει μέγιστη προσοχή η άσκηση της εξουσίας, ώστε όταν απομακρυνθεί κανείς από αυτή,  να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητες όσο και για τις αρετές του .

Διότι, κατά τον Αριστοτέλη,  το να ασκείς εξουσία είναι υπέρτατη ευχαρίστηση ( Το άρχειν ήδιστον), αλλά ο καθένας  από εμάς πρέπει να γνωρίζει,  ότι  κανείς  δεν κυβερνά αιώνια  (ουκ αεί άρχει). 

 

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *