Κατόπιν σύμφωνης γνώμης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, κατατίθεται σήμερα τροπολογία (Άρθρο 1) σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο «Επιτρεπόμενες δικαιοπραξίες σε ακίνητα του δημοσίου με αυθαίρετες κατασκευές ή πολεοδομικές παραβάσεις».

Η εν λόγω τροπολογία αφορά, μεταξύ άλλων, το περιουσιακό στοιχείο των ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο τελεί υπό την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ και υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ.

Και οι δύο εταιρείες είναι άμεσες θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο, όπως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, είναι ο μοναδικός μέτοχος.

Με την εν λόγω τροπολογία καθίσταται επιτρεπτή η βραχυπρόθεσμη αξιοποίηση του αδρανούς, έως τώρα, περιουσιακού στοιχείου των ιαματικών πηγών Υπάτης από την ΕΤΑΔ, μέχρι την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι, καθίσταται εφικτή η άμεση μίσθωση τμημάτων των συνολικών εγκαταστάσεων, με στόχο την αναζωογόνηση της περιοχής.

Με σχέδιο και μεθοδικότητα επιλύουμε ζητήματα, με άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Το μίνι-ντοκιμαντέρ του Lamianow.gr για την περιοχή 

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Είναι γνωστό, η βραχυπρόθεσμη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Λουτρών Υπάτης, αποτελεί τρανό εμπόδιο σε κάθε κατάστημα-επιχείρηση και προκειμένου η τροπολογία του κ. Σταϊκούρα να μην καταστεί ”γραμμα κενό,” προτείνω: Συμβολικό τίμημα κάθε τμήματος μίσθωσης για να μην συνεχίζεται η φθορά και η λεηλασία και να κινηθεί η αγορά. ”Μάρτυρες” της ασυγχώρητης παρακμής έχουμε πολλούς!

    Κώστας ψαρογιάννης
    κάτοικος Λουτρών Υπάτης

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in:TOP STORIES