Το Ντουμπάι θέλει να βάλει ομάδα στην Euroleague και να πάρει το Final 4!

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 μήνες ago Add a Comment
Updated 2022/06/08 at 2:20 ΜΜ
4 Min Read
gipedo

Η Ευρωλίγκα και γενικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται, όπως έχουμε σημειώσει αρκετές φορές, σε διαδικασία σημαντικών ζυμώσεων και στο σύντομο μέλλον πολλά, μπορεί και η συντριπτική πλειονότητα τους, θα είναι διαφορετικά από όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ο βαθμός των αλλαγών θα εξαρτηθεί από το πνεύμα συνεργασίας, τη διάθεση για υποχωρήσεις που θα επιδείξουν τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις ιδέες που θα έχουν τα νέα πρόσωπα και φυσικά την οικονομική ισχύ του για κάθε περίπτωση!

Η σημερινή αποκάλυψη του SDNA δίνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη σημασία όλων όσων προαναφέρθηκαν: Η Ευρωλίγκα ενδιαφέρει σφόδρα το Ντουμπάι! Το πόσο σφόδρα ενδιαφέρει θα γίνει κατανοητό στη συνέχεια, χωρίς ωστόσο τίποτα από αυτά να εγγυάται πως η συνεργασία θα γίνει. Είτε στο σύντομο, είτε στο απώτερο μέλλον. Όμως υπάρχουν στοιχεία και αυτά που έχουμε συλλέξει θα αποκαλύψουμε.

Στο Ντουμπάι λοιπόν υπάρχουν οικονομικά ισχυροί παράγοντες που θέλουν να εμπλακούν στη διοργάνωση και να δημιουργήσουν σύνδεσμο μεταξύ της πόλης και της Ευρωλίγκας.

Το μεγάλο πλάνο είναι να δημιουργηθεί ομάδα η οποία θα αποκτήσει πολυετή άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση. Φυσικά σε μια τέτοια προοπτική θα ανοίξει μια τεράστια αγορά από την οποία οι ενδιαφερόμενοι διαβεβαιώνουν πως θα προκύψουν αρκετές και σημαντικές, από κάθε άποψη, χορηγίες.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν τη διοργάνωση του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Όχι για μια φορά αλλά για σειρά διοργανώσεων!

Πληροφορίες λένε ότι θέλουν να γίνει το final-4 στην πόλη του Ντουμπάι, στη νεότευκτη (μόλις το 2019) «Coca Cola Arena» (όπως συμφωνήθηκε να ονομάζεται για 10 χρόνια), χωρητικότητας 17.000 θεατών, για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Είναι αυτό που λένε στην αγορά “επιθετική πολιτική”. Και θέλουν να το αναλάβουν με εγγυήσεις και ρήτρες που θα διασφαλίζουν την οικονομική επιτυχία τους, αλλά και με φιλοξενία σε luxury επίπεδο. Εξάλλου ο βασικός εμπλεκόμενος εκτός των άλλων είναι και ιδιοκτήτης τεράστιας αλυσίδας luxury ξενοδοχείων.

%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B12
%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B13
%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B11

Το ενδιαφέρον είναι τόσο υπαρκτό και ισχυρό που οι ενδιαφερόμενοι ήταν στο Βελιγράδι για το φάιναλ-φορ. Παρακολούθησαν τους αγώνες για συλλογή εμπειριών και πρωτίστως προχώρησαν σε μπαράζ επαφών με διάφορους παράγοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ για να παρουσιάσουν το πλάνο τους και να έχουν ανταλλαγή απόψεων επ’ αυτού.

Προφανώς δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και αξιωματούχοι από την Ευρωλίγκα διαρρέουν πως η προσέγγιση έχει γίνει εδώ και μερικά χρόνια, όμως το οικονομικό κίνητρο είναι μεγάλο, η Euroleague είναι σε διαδικασία αλλαγών στις δομές της που βασικό στόχο έχει την ανάπτυξη της και την ανεύρεση νέων πόρων και φυσικά η παγκοσμιοποίηση έχει αλλάξει πλήρως τα δεδομένα.

Τέλος όπως και να ‘χει το Ντουμπάι είναι από κάθε άποψη, με οποιαδήποτε προσέγγιση ένα extra ελκυστικό project!

πηγη-sdna.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content